Destinatii de evitat in anul 2018

Destinatii de evitat in anul 2018

De ceva ani incoace, din cauza multiplicarii sejururilor scurte, de tip city break si a democratizarii vacantelor, a inceput sa se dezvolte din ce in ce mai mult ceea ce numim turism in masa. Plaje supra- aglomerate, stradute unde este pur si simplu imposibil sa te plimbi, preturi care sunt exagerate pentru mici suveniuri, populatia locala din ce in ce mai deranjata de afluenta de turisti… anumite orase au decis deci sa impuna reguli din ce in ce mai stricte pentru turisti.

Insula Skye, Scotia. Insula Skye din Regatul Unit este una din cele mai mari din Scotia, dar si cele mai vizitate. Toata lumea este atrasa de natura sa spectaculoasa, aproape desertica. Dar in anul 2017, infrastucturile au fost destul de grav deterioritate. Autortatile au decis in acest caz sa impuna reguli foarte stricte si sa dea amenzi celor care distrug siturile naturale de aici.

Venetia, Italia. Am putea spune despre venetieni ca sunt cu adevarat disperati. Acestia incearca sa isi recupereze orasul din mainile celor care iubesc selfie-urile si alte 30 de milioane de turisti anuali. Primaria chiar a decis sa ia masuri si sa introduca bariere la periferii si sa filtreze numarul de intrari. O solutie cam radicala.

Santorini, Grecia. Santorini cea divina este invadata in perioada estivala. Este una din cele mai populare insule mai ales datorita faptului ca ofera conditii de vis celor care vor sa isi petreaca aici luna de miere. Dar cei de aici au decis sa fixeze un plafon cu privire la numarul de turisti ce pot sa ajunga aici.

Vezi si:  Opera Regala din Londra

Taj Mahal, India. In fiecare an, peste 8 milionane de vizitatori ajung aici. Acest monument al iubirii este invadat in fiecare an de o multime de turisti, asta putand insemna o experienta haotica si incomparabila pentru toti. Iar zona din jurul monumentului a fost foarte tare afectata in ultima vreme de poluare. Astfel ca autoritatile au decis sa limiteze vanzarea de bilete.

Insulele Galapagos, Ecuador. In Oceanul Pacific, aceste insule somptuoase apartin Ecuatorului. Acest arhipelag are un ecosistem cu adevarat exceptional. Dar guvernul a impus celor care ajung aici o serie de 14 reguli de bun simt. De exemplu, se interzice sa se scrie pe stancile de aici, pe pietre sau pe siturile natirale.

Bali, Indonezia. Iata nunul din cele mai frumoase insule indoneziene, daca nu cea mai frumoasa. dar este invadata de turisti care participa la degradarea si la uzarea locurilor sale. Sa nu mai vorbim de plaje care sunt pline varf cu turisti.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *