Orsova si Cazanele Dunarii

Iata o mini-vizita ghidata intr-o regiune spectaculoasa, situata in partea de sud-vest a Romaniei.

Cazanele Dunarii reprezinta o parte din defileul fluviului, in trecerea sa de-a lungul muntilor Carpati. Au o lungime de aproximativ 9 kilometri. In unele locuri, fluviul este marginit de pereti verticali, stancosi, intr-un peisaj splendid. Dincolo de bogatia naturii, exista aici o serie de monumente importante dar si cazari care permit distantarea fizica, necesara actualmente.
Primarul orasului Orsova, Marius Simion Stoica, spune ca punctul de plecare spre Cazanele Dunarii

este Orsova, nu are cum sa fie altfel. Orasul se afla in Parcul Natural al Portilor de Fier care se intinde pe doua judete, Caras Severin si Mehedinti. Cu suprafata sa de peste 115.000 ha, este al doilea parc ca marime din Romania. Recomandarile pentru turistii care ajung aici sunt ca acestia sa viziteze catedrala catolica din Orsova, cu o forma mai degraba noconformista. Este singura biserica catolica construita in perioada regimului communist in regiune, intre anii 1972-1976. Biserica are forma unui cort si luminatorul are forma unei cruci. Este un lacas de cult important pentru toti locuitorii orasului, fie ca au origini germane, cehe, romane sau maghiare. Pictura murala a bisericii este una speciala. Reprezentarea Drumului Crucii de catre pictorul Gabriel Popa a provocat unele controverse si dispute. Acesta a pictat o serie de figuri contemporane pentru a ilustra scenele biblice. In picture sa, Gabriel Popa l-a asezat pe Pilat alaturi de Lenin…

Putin mai departe, John Lennon simbolizeaza bucuria Renasterii. Printre alte figuri reprezentate aici o regasim pe celebra Nadia Comaneci precum si pe actorul Florin Piersic. Catedrala este situata la intrarea in oras.

Manastirea Sfanta Ana, situata in varful Dealului Mosului reprezinta o alta atractie turistica din regiune. Este o zona mai inalta, care domina orasul. Fondatorul manastirii este jurnalistul Pamfil Seicaru, care a luptat in razboi in aceasta regiune. Acesta a jurat ca daca va scapa viu din razboi va intemeia o manastire in regiune, unde au avut loc luptele.

Inainte de a parasi orasul Orsova profitati putin de frumoasa faleza a orasului, ai posibilitatea de a te plimba pe pista de biciclete. De-a lungul falezei exista numeroase debarcadere de unde poti lua un vapor spre Cazanele Dunarii. In aceasta zona se regaseste dealul Ciucarul Mare care nu este mai inalt de 318 metri inaltime si Ciucarul Mic, ambele cu o multime de terase turistice. Nu departe de aici vei regasi o alta formatiune spectaculoasa, Grota Veterani, la 27 kilometri distanta de Orsova. An de an in zona vin mii de turisti, atrasi de frumusetea ireala a locurilor.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *