Care sunt persoanele care nu ar trebui sa faca parte din viata ta?

Care sunt persoanele care nu ar trebui sa faca parte din viata ta?

La un moment dat in viata noastra, cu totii am avut de-a face cu persoane dificile care ne-au lasat stupefiati, maniosi sau frustrati. Cum ar trebui sa reactionam in aceasta situatie? In primul rand, ar trebui sa invatam sa incercam sa ne dam seama care sunt persoanele dificile de evitat, personae care nu ar trebui sa faca parte din viata noastra.

Este adevarat ca uneori nu avem cum sa le evitam, deoarece fac parte din familie sau pentru ca lucram cu ele, dar totusi, le putem identifica si putem reduce contactul cu ele.

Persoanele ostile. Un lucru e evident sau sigur. Nu avem cum sa ne intelegem cu toata lumea. Si totusi, unele persoane de la locul de munca ne fac viata mai dificila. Sunt agresive, sunt ostile, sunt sensibile la critici si mereu prost dispuse. Nu ar trebui sa iti pierzi calmul in prezenta lor sau sa le judeci sentimentele si ar trebui sa incerci sa stabilesti unele limite inca de la inceput.

Victime fara aparare. Acest tip de persoane sunt mereu suparate, deprimate sau triste si vad mareu latura negativa a lucrurilor. Au tendinta de a crede ca toata lumea conspira contra lor si ca totul merge rau.

Trebuie sa avem mare atentie in cazul lor, deoarece aceste persoane pot incerca sa profite de personalitatea ta pentru a –si putea atinge obiectivele prin intermediul unui santaj afectiv.

Cei care se plang mereu « cronic ». Aceste persoane seamana cu cele dinainte, dar in acest caz, nu poate sa fie vorba despre tristete, ci despre manie. Ele se plang in mod constant si vad mereu latura negativa a lucrurilor, chiar si de cele mai bune vesti ale zilei.

Vezi si:  De ce plansul este benefic pentru spirit?

Persoanele care se plang mereu le obosesc pe celelate din jurul lor deoarece nu au niciodata nimic bun de spus. Nu ar trebui sa cadem in capcana lor, nici sa folosim acelasi limbaj ca si ele. In acelasi timp, nu ar trebui sa le impartasim punctul de vedere, deoarece vom ajunge sa fim afectati din aceasta cauza.

Persoanele indiferente. Chiar daca poate parea ciudat, este destul de greu sa suportam persoanele care sunt indiferente. Cum nu isi exprima aproape niciodata sentimentele sau nu au opinii de exprimat sau de impartastit, poate deveni un cosmar sa ai de-a face cu ele.

Persoanele capricioase. Persoanele incapatanate care nu vor sa isi schimbe nicicum parerea sunt si ele dificile. Te vor contrazice fara sa se gandeasca si vor vrea cu orice pret sa isi impuna propriile idei.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *