Cele mai frumoase orasele si satucuri din Malta

Insula de “miere”, aflata exact intre Sicilia si Tunisia, isi asteapta vizitatorii cu o multime de comori- casute de piatra in nuante de auriu, faleze in nuante de alb, lagune cu minunate irizeuri, porturi pitoresti cu cele mai colorate barcute… iar singurii vecini ai sai sunt intinderi imense de albastru!

Parfumul Mediteranei este cel care « imbalsameaza » vaile pline de iarba, care condimenteaza gastronomia cu minunatul ulei de masline si cu cimbrul salbatic, fiind in acelasi timp si cele care infrumuseteaza arhitectura.

Dar asta nu este totul. Malta poseda cel mai bogat patrimoniu care se poate descoperi de minune in toate cele patru colturi ale insulei. Fiecare orasel, fiecare satuc are propriile sale caracteristici. Cum ar fi sa incerci sa le explorezi pe toate?

Marsaxlokk. La Marsaxlokk, un orasel foarte linistit, vei gasi o multime de casute vechi si joase inconjurate de mare si de numeroase « luzzu », foarte fotogenice. Aceste barci de pescuit sunt printre cele mai celebre din Mediterana, cu cele mai frumoase nuante traditionale – galben, verde si albastru. Orasul este celebru si pentru cele mai delicioase fructe de mare si o multime de restaurante cu specialitati savuroase pe coasta.

Mdina. Un orasel pasionant al artei, Mdina este foarte bine conservat. Atat de bine, incat inca se mai pot vedea aici, pe fiecare monument marcile cavaleresti. Cei 300 de locuitori ai sai, mostenitori ai nobilimii malteze, inca mai pastreaza, cu cea mai mare pasiune palatele cele mai frumoase ale arhipelagului. Orasul cu arhitectura araba nu s-a mai miscat de peste 100 de ani- fortificatii, stradute medievale, flori minunate… totul a ramas exact la fel.

Vittoriosa. Numit local si Birgu, acest orasel a fost adapostul cavelerilor Sfantului Ioan. Atunci cand te vei plima in inima centrului sau istoric, vei intelege cu siguranta de ce Vittoriosa este supranumit « leaganul istoric al Maltei ». Vei putea astfel admira aici cea mai bogata arhitectura in care monumentele istorice se succed, unele mai frumoase ca celelalte.

La Valetta. Aceasta mica capitala este un concentart minunat de situri istorice, centrul sau fiind clasat in Patrimoniul Unesco. Aici vei descoperi o multime de palate, biserici maiestuoase si fatade in nuante de blond auriu.

Gharb. Este fara indoiala, unul din cele mai frumose satucuri din Gozo, insula vecina a Maltei. Dar este si cel mai vechi. Sapaturile arheologice au relevat faptul ca acesta dateaza din Epoca de Bronz. Aici te poti relaxa, iti poti reincarca bateriile si poti savura cele mai delicioase specialitati.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *