Cadillac va scoate pe piata un crossover 100% electric

Atunci cand pronuntam numele de Cadillac, cel mai adesea ne gandim la o masina de lux. Dar, mai nou marca se gandeste sa intre si pe piata masinilor electrice. In paralel cu un Escapade V, un SUV gigantic, de 600 de ch, nu foarte „ecolo-friendly”, se pare, Cadillac pregateste pentru luna aprilie un model electric cu un crossover 100% electric. Luna trecuta, constructorul a lansat un teaser cu acest model nou de Cadillac cu emisii zero, care va fi prezentat in mod oficial in luna aprilie.

 

Da, se pare ca si Cadillac se lanseaza in cursa pentru masinile electrice, propunand un model de crossover. Acesta va fi prezentat in mod oficial la evenimentul National Auto Dealer Asociation. Un model care va fi ambasadorul noii platforme BEV3 care va servi drept baza pentru viitoarele modele electrice de la Cadillac.

La sfarsitul anului 2019. Societatea s-a angajat de altfel, ca de aici pana in anul 2030, societatea sa propuna in majoritate, doar masini electrice. La ora actuala inca nu s-a anuntat niciun nume pentru noua masina, dar ne putem imagina ca acest constructor va propune un adevarat concurent pentru Model X de la Tesla, un model luxos si foarte performant in acelasi timp.

Un model asteptat pentru inceputul anului 2021. Bineinteles ca modelul asteptat pentru lansare in luna aprilie, va fi direct inspirat din Cadillac EV Concept si ca trebui sa afiseze o autonomie in jur de 480 de km. Dar lansarea sa in magazine este prevazuta doar pentru inceputul anului 2021. Ramane de vazut daca Cadillac va relua un nume deja folosit, Cadillac sau va fi vorba depre un model 100% inedit precum Porsche sau Taycan.

Un Taycan care a sedus deja o multime de persoane si care este din ce in ce mai popular. mai ales pe Bill Gates.

Stilul noului Cadillac se pare ca va fi foarte diferit fata de gama actuala. Acest impozant crossover afiseaza de fapt faruri foarte fine legate intre ele, un calandru regandit si un anti-soc mai degraba agresiv.

Comercializarea sa prevazuta pentru anii 2021 sau 2022, va fi alaturi de alte modele electrice din ce in ce mai multe de altfel, ale marcii. Constructorul a afirmat ca si-ar dori sa lanseze tot la sase luni un nou model, de-a lungul urmatorilor ani.

Oare va fi de ajuns pentru a recuceri inima Americanilor care sunt din ce in ce mai atrasi de catre Tesla si de catre alte marci de masini premium precum Mercedes sau Audi? Ramane de vazut…

In orice caz, pentru General Motors, Cadillac trebuie sa devina marca electrica a grupului. Unii spun despre noul model de Cadillac ca pare venit de pe alta planeta. Si este anuntat cu o autonomie de peste 300 de km si masinile SUV electrice au debenit tinta lor principala deoarece este in plina dezvoltare. Grupul Cadillac vrea sa se relanseze deci pe multsegmentul XT6 – crossover sau SUV dar si cu o berlina sportiva despre care inca nu se stie mare lucru.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *