Cateva secrete pentru a avea o viata mai fericita

Cateva secrete pentru a avea o viata mai fericita

Pentru tine ce inseamna sa fii mai fericit? Sa admiri un rasarit sau un apus de soare, sa adopti un animal de companie sau sa stai impreuna cu familia? In orice caz, indiferent de raspuns, trebuie sa stii ca o viata fericita tine de gesturile mici care iti vor stimula starea de bine si buna dispozitie.

Iata deci care sunt lucrurile de care sa tii cont sau ce trebuie sa faci pentru a avea o viata mai fericita.

Tine un jurnal si reciteste-l din cand in cand. Conform studiilor, un jurnal ne poate ajuta sa fim mai fericiti. Chiar daca propunerea de a tine unul poate sa para banala. Avem tendinta de a uita micile lucrurile care ne fac sa ne simtim bine iar recitirea lor ne permite sa le redescoperim.

Trebuie sa iti fixezi un scop in viata. Este vorba despre a avea un principiu sau in obiectiv care sa ne orienteze existenta si care sa ne permita sa avansam. Poate sa fie public, precum intrarea in politica sau personal, precum dorinta de a fi cel mai bun parinte.

Iarta chiar daca nu reusesti sa uiti. Resentimentele duc la stres, la manie, la anxietate si la pierderea stimei de sine. Dar daca vei reusi sa ii ierti pe cei care ti-au gresit nu vei da dovada de nicio emotie negativa.

Citeste. Se pare ca daca vei citi in fiecare zi macar 20 de pagini dintr-o carte vei reusi sa ai o viata mai fericita. Cartile de fictiune sunt cele care stimuleaza activitatea cerebrala si ne ajuta sa fim mai empatici, sa dam dovada de compasiune si de intelegere.

Vezi si:  Alegeri de top pentru vara

Gaseste un hobby care sa iti ocupe timpul. In acest fel, vei invata sa fii mult mai fericit in viata de zi cu zi.

Animalele de companie sunt o sursa de fericire. Se pare ca daca iti vei mangaia animalul de companie doar 10 minute pe zi, vei stimula nivelul de cortizol, adica hormonul stresului.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *