5 lucruri pe care femeile inca nu le pot face

5 lucruri pe care femeile inca nu le pot face

Se pot uita la un film la cinematograf, se pot duce la un meci de fotbal si pot conduce masina. Chiar daca pana nu de mult toate acestea au fost imposibil de inchipuit pentru femeile din Arabia Saudita. Daca totusi au incercat sa faca un lucru din acestea, au fost nevoit sa indure niste pedepse foarte dure.

Dar programul de modernizare al tanarului print mostenitor, Mohhamad bin Salman, a eliminat multe din aceste interdictii. Dar limitari exista si acum intr-un numar destul de mare, inca nu este locul ideal pentru femei. Dupa indicatorii oficiali, din 144 tari, Arabia Saudita este pe locul 141, daca ne uitam la egalitatea dintre femei si barbati.

Nu isi pot deschide un cont bancar!
Adica fara permisul unui tutore masculin. Asa ca pot sa conduca masina, dar singure nu isi pot cumpara una. Acest sistem de tutor inseamna ca toate femeile trebuie sa aiba un tutore masculin, care sa decidain locul femeii la intrebarile importante. Acesta poate fi chiar si fratele mai mic, de 5 ani. Absurd, nu-i asa?

Nu pot obtine un pasaport, doar daca tutorele masculin este de acord cu acest lucru.
Asa ca doar cu acordul tutorelui pot avea un pasaport si doar atunci pot calatori daca barbatul este de acord.
Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste casatoria si divortul. Femeile nu au dreptul de a se casatori sau de a divorta daca barbatul nu este de acord.

Nu pot sta la o cafea impreuna cu barbatii. Consumarea cafelei cu un prieten de sexul masculin este posibila doar in vise. La McDonalds sau la Starbucks barbatii care au familie si cei care nu au stau in locuri separate. Femeile singure stau la fel in locul pentru familii, cele care nu stau in locul potrivit pot fi arestate.

Vezi si:  Ai auzit de sindromul Alice in Tara Minunilor?

Nu se pot imbraca cum vor ele. Nu mai trebuie sa poarte voaluri, dar trebuie sa se ascunda din cap pana in picioare, in afara de maini si fata. Nici macar la 40°C nu pot purta un costum de baie.
Poate ca le este deja permis femeilor sa conduca masini, dar Arabia Saudita a ramas inca pamantul barbatilor.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *