Viziteaza orasul Brasov

Viziteaza orasul Brasov

Ce zici de o mica escapada in centrul Romaniei pentru a descoperi una din cele mai frumoase destinatii turistice de vacanta? Vorbim despre orasul Brasov si imprejurimile acestuia. Ai nevoie de minim o saptamana pentru a vizita Brasovul si imprejurimile acestuia, pentru a explora toate punctele forte ale acestui magnific oras. Dar ce poti face atunci cand ai o singura zi la dispozitie pentru a descoperi acest oras fascinant? De unde sa incepi? La ce sa renunti? Iata obiectivele de neratat.

Situata in inima orasului, Biserica Neagra, emblema acestui oras medieval superb, este cel mai mare edificiu in stil gotic din Romania si, conform unor istorici, cel mai impozant edificiu religios din spatiul cuprins intre Venetia si Istanbul.

Catedrala adaposteste cea mai mare orga din intreaga Europa. In aceasta biserica veche de peste 500 de ani se organizeaza saptamanal concerte de muzica clasica si nu numai. Un alt atu turistic al acestei embleme a orasului Brasov consta in colectia sa de covoare vechi.

Acest oras al carui origini se regasesc in Evul Mediu si care va sarbatori 778 de existenta anul acesta adaposteste o alta atractie, citadela veche. Conform lui Radu Stefanescu, directorul Muzeului de istorie din Brasov, in zilele noastre s-au pastrat doar cateva ruine din vechea cetate deoarece orasul s-a dezvoltat.

Casa Sfatului este o alta atractie ce merita sa fie vizitata.  Primele atestari documentare au avut loc in anul 1420. Casa Sfatului gazduieste la momentul actual o expozitie permanenta. Vizitarea orasului Brasov nu este completa fara sa vezi macar o data Strada Sforii, a carei existenta este atestata in documentele secolului XVII. La inceput aceasta strada era un simplu culoar menit sa ii ajute pe pompieri. In ziua de azi, aceasta strada extrem de ingusta este una din curiozitatile orasului. Unii o considera chiar una din cele mai inguste strazi din Europa. Motivul – are intre 1,13 – 1,35 metri largime si 80 de metri lungime. Este locul in care isi dau intalnire indragostitii, o veritabila provocare pentru fotografi si un must pentru toti turistii care ajung in Brasov.

Vezi si:  Cand este ignatul in 2018?

Ultimul obiectiv de pe lista de azi este muzeul primei scoli romanesti, gazduita de o cladire a vechii scoli, amplasate in curtea Bisericii Sfantului Nicolae. Vechea constructie a fost refacuta intre anii 1760-1761 in stil baroc si in aceasta forma se prezinta si in ziua de azi. Cei interesati de cultura si istoria Romaniei nu ar trebui sa rateze acest loc.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *