Destinatii din Romania unde au fost turnate filme

Destinatii din Romania unde au fost turnate filme

Anul trecut, Romania a introdus un program de ajutor in favoarea industriei cinematografice, in speranta de a deveni o destinatie mai atragatoare pentru productiile internationale. In cadrul acestui program, o parte din  costurile de productie este acoperita daca filmul ajuta la promovarea unei zone geografice sau al unui oras din Romania.

Asteptand ca aceasta masura sa dea roade, sa vedem care sunt filmele care au fost turnate pana acum in cele mai frumoase zone din Romania.

Rasnov, Brasov. Peisajele pitoresti din jurul Brasovului, cele din Rasnov in special, au servit drept decor pentru filmul Cold Mountaim, cu Jude Law, Nicole Kidman, Renée Zellweger si Natalie Portman.

Producatorii s-au interesat mai intai de Carolina de Nord pentru a incerca sa recreeze peisajele salbatice din film, dar pana la urma, Muntii Carpati au servit drept decor pentru film. Producatorul Iain Smith a venit in Transilvania, unde a descoperit un peisaj asemanator cu cel din Carolina de Nord, dar intact.

Mini serialul HBO, Hatfields&McCoys a fost filmat si el in Romania, Muntii Carpati servind drept inlocuitori pentru Muntii Apalasi.

Magnifica natura care a servit drept decor se poate desscoperi si in 2019. Zarnesti poate sa fie un bun punct de pornire pentru a descoperi Piatra Craiului cu parcul sau natural. Te mai poti plimba si prin Rasnov si imprejurimile sale, un exemplu perfect de sat medieval fortifiat.

Castelul Corvinilor, Hunedoara. Situat in Comitatul Hunedoarei, acest castel in stil gotic a servit drept decor pentru nenumarate productii cinematografice, mai ales datorita vastelor sale spatii interioare si arhitecturii sale. Castelul este o structura impozanta, cu turnuri inalte, bastioane, o curte interioara, ferestre si balcoane ornate cu sculpturi din piatra.

Vezi si:  Pastele, Campina si alte detalii, partea II

In anul 2012, aici a fost turnat filmul Fright Night 2, o comedie horror. Fimul urmareste aventurile unui grup de studenti care vin in vacanta in Romania si care trebuie sa se confrunte cu un vampir.

Ghost Rider, filmat in 2011, un film american cu super-eroul de la Marvel Comics, Ghost Rider, dar si Dragonheart: Battle for the Heartfire, un film fantastic de aventuri din 2019, au fost filmate si ele aici.

Sinaia. Castelele Peles si Pelisor sunr principalele atractii de aici. capodopera arhitecturii Renascentiste a servit drept decor pentru o productie Netflix, A Christmas Prince.

Transfagarasan. Soseaua situata la o altitudine foarte mare si peisajele pitoresti apar si ele in Ghost Rider 2. Multe scene au fost filmate intre Cheile Argesului si Barajul Vidraru.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *