Tinder detroneaza Netflix si devine cea mai rentabila aplicatie

Tinder detroneaza Netflix si devine cea mai rentabila aplicatie

Conform unui studiu Sensor Tower facut in primul semstru al anului 2019, Tinder a devenit aplicatia cea mai rentabila.

Fie ca vorbim despre App Store sau despre PlayStore din Google, Tinder a devenit in primul semestru al anului 2019 prima aplicatie atunci cand vine vorba despre cele mai rentabile aplicatii. Celebra aplicatie de intalniri amoroase a detronat astfel platforma Netflix, care timp de trei ani a fost si ea cea mai rentabila.

Netflix a fost detronata. Conform estimarilor Sensor Tower, Tinder a generat in jur de 230 de milioane de euro in primul trimestru al anului 2019. Si chiar daca Netflix este in plina forma, aceasta a adunat doar 19 milioane de euro, inregistrand o scadere cam de 15% in raport cu veniturile sale din al patrulea trimestru al anului 2018, care au ajuns pana la 226 de milioane. Acesta puternica scadere inregistrata de Netflix este datorata mai ales dorintei platformei de a aplica « taxa Apple », o taxa contra careia Spotify a declarat razboi.

Dar in ciuda tuturor lucrurilor Netflix ramane destul de rentabila. Acest lucru se datoreaza faptului ca platforma isi incita utilizatorii sa se inscrie direct de pe site pentru a nu trebui sa rezerve o parte din venituri pentru Apple.

Pur si simplu, aceste venituri, in afara « magazinului », nu mai sunt incluse  in cifrele de rentabilitate ale aplicatiei. Veniturile generate de catre aplicatie ar putea sa devina si mai mici in viitor deoarece firma devine din ce in ce mai independenta fata de Apple, refuzand sa faca parte din aventura Apple Tv+.

O crestere « insolenta » pentru Tinder. In ceea ce priveste Tinder, aplicatia se pare ca a ajuns pana la numai putin de 4 milioane de utilizatori care s-au inscris la Tinder Gold, o alternativa cu plata care permite accesul la numeroase functionalitati. Aici se poate vedea si cine ti-a dat like, printre altele. Aplicatia afiseaza un progres foarte frumos, trecand de la 162 de milioane, acum un an la 226 in acest trimestru.

Vezi si:  Apple cedeaza din nou la presiunea cenzorilor chinezi

In plus, Tinder a depasit si alte aplicatii mai celebre precum YouTube, Tencent Video sau iQIYI. Si se pare ca Tinder nu are nicio problema deocamdata cu cominsioanele, astfel ca a reusit cu brio relansarea abonamentului sau premium pentru a atrage un maximum de utilizatori.

Sensor Tower a stabilit si palmaresul in ceea ce priveste numarul de descarcari de pe Google Play si Apple Store. Fara supriza, Facebook este primul loc, urmata de WhatsApp, Messenger si Instagram.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *