Schimbarea cartuselor imprimantei – proces simplu si necesar pentru utilizatorii imprimantelor si multifunctionalelor

cartuse imprimanta produse birotica523

Alegerea si schimbarea cartuselor de imprimanta este o actiune si o decizie mai simpla decat pare la prima vedere. Poate ca prima data, utilizatorii au nevoie de criterii si instructiuni clare in acest sens, dar ulterior, nu va mai fi nevoie nici sa isi arunce ochiul pe etapele pe care trebuie sa le urmeze, din moment ce au ales cartusele compatibile cu modelul imprimantei.

Spune-mi ce imprimanta folosesti, sa iti spun ce cartuse se potrivesc

Pe site-ul https://produsebirotica.ro/categorie-produs/cartuse-imprimanta/ exista un filtru foarte practice de identificare a cartuselor compatibile pentru imprimanta dumneavoastra. Indiferent de tipul utilizatorului (casnic sau business), imprimantele folosite pot fi cu tus sau cu laser, ori imprimante multifunctionale care au mai multe functii. Indiferent de tipul imprimantei, se cere schimbarea cartuselor cand acestea se golesc, iar acest proces dureaza doar catea secunde.

Cele mai multe persoane care folosesc imprimanta acasa aleg printerele cu cerneala, pentru fotografii sau documente. Imprimantele cu tus sunt mult mai ieftine decat cele laser, tiparesc mai greu pentru ca acele capete de imprimare se plimba pe toata foaia, de la stanga la dreapta. Utilizatorii business, pe de alta parte, aleg imprimante laser, pentru ca tiparesc mai repede si au nevoie de schimbarea cartuselor mai rar, insa au o marime care le fac potrivite pentru birouri, pentru companii in care se tipareste un volum semnificativ de documente, la o viteza foarte mare.

Cum stii ca trebuie schimbat cartusul imprimantei? Semnalele sunt evidente!

Verificarea cartuselor imprimantei este foarte importanta intrucat unele culori se consuma mai repede decat altele, iar cand un cartus este pe terminate, semnalele pe care le da acest dispozitiv sunt foarte clare, astfel incat imaginine ies sterse sau lipsite de culoare. Pentru a verifica tusul imprimantei si a comanda rapid alte cartuse, utilizatorii trebuie sa:

  • acceseze panoul de setari al calculatorului din butonul de start Windows;
  • deschida folderul Printers Scanners si sa identifice imprimanta conectata;
  • selecteze imprimanta, sa dea click dreapta pe iconita si sa verifice nivelul de cerneala din cartuse.

Scoaterea cartuselor dintr-o imprimanta si inlocuirea lor – o operatiune simpla si rapida

Pentru a scoate cartusele dintr-o imprimanta si pentru a le inlocui nu este nevoie de facultate, nu este nevoie de studii in domeniu si nici de prea multa experienta. Concrt, utilizatorii trebuie doar sa deschida capacul imprimantei, cat timp ea este pornita, sa astepte ca suportul cu cartuse sa se mute in partea opusa, sa traga cartusul afara si sa il inlocuiasca cu unul nou, pana cand se fixeaza la locul lui si se aude un click clar.

In cazul imprimantelor laser, procedura va fi asemanatoare, dar este recomandat ca utilizatorii aflati la prima incercare de acest gen sa tina cont de instructiunile care insotesc imprimanta. Noile cartuse trebuie introduse in imprimanta dupa modelul celor vechi, avand grija sa fie fixate bine in suport si sa se auda acel click foarte important, numai dupa indepartarea sigiliilor de pe cartusele noi.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *