Rabdarea: beneficii si importanta

Rabdarea: beneficii si importanta

Rabdarea este o virtute care, fara indoiala, ne ajuta sa fim mai fericiti. Iti spunem in cele ce urmeaza de ce este bine sa cultivi aceasta calitate si care sunt beneficiile ei.

Rabdarea reprezinta capacitatea de a tolera si de a accepta dificultatile, intarzierile si incertitudinile cu calm, putere si concentrare. Cu alte cuvinte, reprezinta capacitatea de a ne pastra calmul in fata unei situatii agasante. Or, rabdarea este o calitate cu care putine persoane se pot mandri.

De ce este important sa iti dezvolti rabdarea?

Rabdarea se afla in stransa legatura cu stapanirea de sine si cu toleranta care, fara indoiala, reprezinta competente esentiale pentru a favoriza dezvoltarea personala. Drept urmare, atunci cand suntem rabdatori luam decizii mai bune deoarece nu reactionam in mod impulsiv si sub dominatia emotiilor. Sa fii rabdator te ajuta in egala masura in relatiile personale: o persoana rabdatoare este mai intelegatoare cu cei din jur.

Ce avantaje ai daca esti rabdator?

Numeroase dovezi stiintifice sustin minunatele beneficii ale rabdarii. Iata-le.

O persoana rabdatoare nu risca sa dezvolte dependente. Copiii si adolescentii nerabdatori prezinta mai multe riscui de a fuma si de a consuma droguri. Concret, studiile au demonstrat faptul ca adolescentii si copiii nerabdatori sunt mai dornici de a cheltui banii pe alcool si pe tigari si nu au un comportament tocmai potrivit la scoala.

Mai putine episoade de depresie. Persoanele rabdatoare nu au atat de multe episoade de depresie si simt mai multe emotii pzoitizive. Asta deoarece stiu cum sa gestioneze situatiile dificile sau jenante.

Mai mult succes cand vine vorba de munca in echipa. Rabdarea ne ajuta sa lucram in echipa. Persoanele rabdatoare au tendinta de a se coordona mult mai bine si mai eficient, sa colaboreze cu mai mare usurinta cu echipa si sa obtina numeroase recompense.

Vezi si:  Cum isi poate da seama partenerul ca acesta conteaza cu adevarat pentru tine?

Rabdarea reduce nivelul de stress si de anxietate

Pe de alta parte, persoanele nerabdatoare au tendinta sa fie mai stresate. Asta deoarece sunt incapabile sa tolereze frustrarile si sa faca fata intr-o maniera adecvata dificultatilor vietii.

Sursa: https://amelioretasante.com/etre-patient-bienfaits-et-importance/

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *