Descopera Roma

Descopera Roma

3000 de ani de istorie intr-un singur oras…

Roma este una din cele mai fascinante destinatii din lume. Cu 3000 de ani de istorie in spate, capitala italiana adaposteste, printre altele, comori arhitecturale unice precum celebrul Colosseum, Panteonul si Forumul roman.

“Orasul etern” este pur si simplu fascinant cu o alegere fascinanta de atractii turistice.

Colosseum. Colosseumul din Roma este unul din cele mai cunoscute monumente antice din Roma, este vorba despre cea mai mare structura pe care Antichitatea romana ni l-a oferit. Inaugurat in anul ’80 era noastra, era folosit pentru luptele dintre gladiatori si spectacolele publice. Gazduia intre 50 000 si 80 000 de spectatori pe eveniment in cursul Istoriei.

Capela Sixtina. Cea mai celebra opera oferita de Michelangelo este acest tavan magnific de pe Capela Sixtina care constituie fara indoiala una din cele mai frumoase colectii ale muzeelor din Vatican.

Panteonul. Este vorba despre cel mai bine pastrat din toate cladirile romane antice. Ce se poate vedea din Panteonul actual este mai mult sau mai putin ceea ce exista si in urma cu 2000 de ani. Este folosit si in ziua de azi ca si biserica catolica.

Forumul roman. Chiar daca splendoarea sa originala s-a diminuat putin, aici se regaseau cele mai importante cladiri guvernamentale precum si mai multe temple, tribunale, piete si locuri de reuniuni publice. Sa te plimbi prin Forumul roman este ca si cum ai explora ce era pe vremuri inima aceluiasi imperiu. Forumul raman e cel mai bun loc pentru a retrai istoria Romei antice si a civilizatiei occidentale.

Vezi si:  Ce insula sa alegi pentru o calatorie in Caraibe

Fonatana di Trevi. Se spune ca daca arunci o moneda in acesta fantana care dateaza din secolul XVII vei reveni fara doar si poate in “Orasul etern”. Este vorba despre una din cele mai celebre fantani din lume, a fost imortalizata in mai multe fillme celebre.

Piazza Venezia. Este cunoscuta in special pentru faptul ca a adapostit balconul lui Mussolini deoarece de aici, cunoscutul fascist de origine italiana a pronuntat cateva din cele mai memorabile discursuri in fata multimii. Palazzo Venezia, un palat superb decorat care domina intreaga regiune a pietii i-a servit drept cartier general lui Mussolini in anul 1930.

 

Sursa: https://www.starsinsider.com/fr/voyage/480548/rome-partez-a-la-decouverte-de-la-capitale-italienne

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *