Daca iti controlezi emotiile vor ajunge sa te controleze ele

Daca iti controlezi emotiile in loc sa le exteriorizezi, bunastarea ta va avea de suferit.

Ce se intampla atunci cand iti reprimi emotiile? Daca vrei sa stii acest lucru atunci continua sa citesti acest articol. In cele ce urmeaza iti vom spune cateva lucruri in aceasta privinta.

Controlarea emotiilor

Intr-o anumita privinta avem tendinta de a evita emotiile pe care le consideram mai putin placute. Deoarece ne provoaca disconfort, incercam sa le anulam, sa le ascundem si chiar sa le inecam. Cu toate acestea, indiferent de eforturile pe care le depunem, nu putem sa le facem sa taca. Mai devreme sau mai tarziu vor reaparea insotita de aceeasi stare de tristete cu care si-au facut initial aparitia.

Controlarea emotiilor: ganduri pe care ar trebui sa le eviti

Dupa cum putem vedea, sa incercam sa ascundem si sa disimulam sentimentele nu facem decat sa ne asumam o povara destul de grea de dus. Insa, in schimb, daca alegem sa le exprimam, cu respect si fara sa ii ranim pe ceilalti, facem primul pas pentru a gestiona starea in care ne gasim.

Din acest motiv, departe de obiceiurile pe care le-am achizitionat, ignorarea emotiilor sau gandurilor care se afla in stransa legatura cu ele interfereaza cu bunstarea din viata de zi cu zi. Astfel, se intampla ca, in incercarea de a incerca sa eliminam aceste ganduri care ne deranjeaza, sa ne trezim si mai bulversati, si mai confuzi decat eram inainte.

Poate a venit timpul sa incepi sa iti accepti emotiile. Sa le primesti exact asa cum vin, sa le resimti si sa le eliberezi. Chiar daca nu sunt in totalitate pozitive, scopul lor este acela sa ne ofere oportunitati de invatare si de supravietuire in alte aspecte.

Ce s-ar intampla daca am povesti celor din jurul nostru, persoanelor apropiate ce ni se intampla, sa lasam lacrimile sa curga sau sa ne exprimam furia atunci cand ceva o cauzeaza?

Sursa: https://amelioretasante.com/si-vous-controlez-vos-emotions-elles-finiront-par-vous-controler/

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *