Pasi de urmat pentru cei care doresc sa gaseasca cel mai ieftin RCA

cel mai ieftin rcaDescoperirea celui mai ieftin RCA este unul dintre visele oricarui proprietar de masina. Este normal, dat fiind faptul ca teoretic, toate asigurarile auto de raspundere limitata asigura aceleasi lucru.
In practica, pot exista anumite diferente intre asiguratori si politele pe care le ofera, asadar, cautarea dupa cel mai ieftin RCA trebuie sa fie insotita de cautarea dupa cel mai bun RCA.

Ce pasi trebuie sa urmeze orice viitor asigurat?

Atunci cand se cauta o asigurare auto, trebuie sa fie respectati o serie de pasi. Expertii in asigurari de la romasig.ro au conturat foarte bine acesti pasi si au gasit cel mai scurt drum dintre intentie si achizitia unui rca ieftin, de buna calitate:

Pasul 1. Studierea forumurilor de specialitate si a parerilor prietenilor. O analiza a optiunilor este foarte importanta, motiv pentru care parerile altor asigurati conteaza extrem de mult. In felul acesta pot fi descoperiti acei asiguratori care nu genereaza probleme in cazul unor evenimente si care asigura cele mai complexe servicii. Dupa un astfel de studiu se poate face o lista cu cei mai buni asiguratori.

Pasul 2. Compararea preturilor. Este un pas ce se face rapid, cu rezultate maxime. Exista mai multe site-uri care ofera comparatoare de preturi intre asiguratori si pun fata in fata cele 9 optiuni autorizate de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Tendinta cumparatorilor este de a opta pentru cea mai ieftina optiune, insa este recomandat sa se tina cont si de informatiile descoperite la primul pas.

Pasul 3. Alegerea brokerului. Relatia oricarui asigurat cu asiguratorul sau este intermediata, de foarte multe ori, de un broker de asigurari. Acesta trebuie sa fie cat mai transparent, sa nu aiba comisioane foarte multe si sa ofere toate informatiile necesare. De asemenea, este bine sa avertizeze ori de cate ori asigurarea este gata sa expire sau atunci cand intervin probleme.

Pasul 4. Semnarea contractului. Contractul de asigurare se semneaza doar dupa ce se citesc toate detaliile, cu o atentie sporita. In contract exista absolut toate informatiile care creaza relatia de asigurator, asigurat.

Ce trebuie sa stie orice asigurat RCA?

Odata ce asigurarea a fost semnata, orice asigurat trebuie sa fie constient de cateva lucruri:

  • Dovada asupra faptului ca masina este asigurata RCA se face cu polita de asigurare si cu o chitanta sau un OP prin care se dovedeste plata acesteia. Acestea trebuie sa fie mereu in masina, in asa fel incat sa poata fi aratate autoritatilor competente. Dovada este reprezentata si de o vigneta care este aplicata pe parbrizul masinii.
  • In cazul unui accident, cei implicati trebuie sa completeze un formular de constatare si sa mearga la politie. In formular trebuie sa fie trecute cu mare atentie evenimentele.
  • In cazul in care asiguratul este cel pagubit, trebuie sa se adreseze asiguratorului persoanei pagubite, nu asiguratorului propriu.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *