Motive pentru care sa alegi filtrarea apei de la dus

Motive pentru care sa alegi filtrarea apei de la dus

filtrare-apa-dusCei mai multi dintre noi cunosc importanta consumului de apa si filtrarea acesteia pentru a evita substantele chimice sau contaminantii nocivi, dar stiati ca apa de dus poate fi la fel de daunatoare precum apa potabila?

Apa de dus nefiltrata poate contine o serie de substante chimice cum ar fi clorul (pe care incercam sa-l evitam ori de cate ori este posibil), precum si bacterii si ciuperci de la capul dusului. Pielea este mult mai mult decat o acoperire a corpului. Este cel mai mare organ si este responsabil pentru functii importante precum crearea si sinteza vitaminei D. De asemenea, are capacitatea de a absorbi o mare parte din ceea ce intra in contact cu ea, si invatam ca are propriul microbiom unic si important! De aceea, uleiul de magneziu functioneaza atat de bine si de ce lumina soarelui este atat de importanta.

Iata de ce un filtru de dus este atat de vital:

Clorul este eficient la uciderea agentilor patogeni din apa, dar proprietatile care il fac capabil sa faca acest lucru pot afecta microbiomul pielii si echilibrul delicat al bacteriilor de pe piele. Acestea sunt unele dintre cele mai mari riscuri asociate cu substantele chimice din apa de dus (si motivele pentru care trebuie sa folositi un filtru de dus). Este foarte indicat sa folositi o para de dus cu filtru de apa. Este o optiune prietenoasa bugetului. Filtrul de apa de la dus este un pas simplu si relativ ieftin care poate face o mare diferenta in reducerea clorului si a altor expuneri chimice. Unii oameni par a fi mult mai sensibili la clor si observa efectele mai usor, dar aceste substante chimice ne afecteaza pe toti la nivel celular.

Vezi si:  Importanta analizelor testosteron in evaluarea sanatatii hormonale

Putem absorbi mai mult clor prin dus decat prin apa potabila

Poate parea contraintuitiv, dar facand dus in apa clorinata poate duce la o absorbtie mai mare de clor decat daca beti apa clorurata. Acest lucru se datoreaza faptului ca facem de obicei dus la temperaturi calde, ceea ce face absorbtia mai usoara, si pentru ca aceasta apa vine in contact cu o zona atat de mare a corpului. De fapt, cercetarile arata ca, clorul din apa din baie poate intra cu usurinta in sange, deoarece are o greutate moleculara mica si poate trece cu usurinta in organism.

De asemenea, clorul poate interactiona cu alte materii din apa pentru a forma produse secundare nocive, cum ar fi trihalometanii (THM). Unul dintre acesti trihalometani este cloroformul. Din fericire, nu se gaseste in cantitati suficiente in apa de dus pentru a cauza o problema severa, dar cu siguranta nu este bine sa intrati in contact periodic.

Aerul cald si apa deschid plamanii, facand mai usoara inhalarea acestor substante chimice. De fapt, un studiu a constatat o concentratie mai mare decat cea normala de cloroform in plamanii participantilor la studiu dupa un dus cald. Produsele chimice absorbite prin piele pot patrunde rapid in fluxul sanguin, si pot avea un impact extraordinar asupra corpului.

Produsele chimice din apa de dus pot provoca efecte nocive asupra microbiomului, si pot irita pielea

Dupa cum am mentionat deja, microbiomul nu se limiteaza la intestin. In timp ce importanta bacteriilor benefice in intestin devine mult mai bine cunoscuta, exista mai putini “biomi” cunoscuti pe corp, inclusiv gura si pielea.

Vezi si:  Contributia fructelor uscate la o alimentatie sanatoasa

In mod logic, facand dus intr-un agent de dezinfectare, cum ar fi clorul testat chimic pentru a reduce bacteriile din apa, poate avea un impact extraordinar asupra biomului pielii. Multe dintre efectele asupra bacteriilor benefice nu sunt vizibile si multi oameni nu par a avea efecte vizibile, desi unii experimenteaza pielea uscata, eczema sau iritarea.

Chimicalele prezente in apa de dus sunt legate de cancer si alte probleme de sanatate

Unele substante chimice prezente in alimentarea cu apa au fost legate de diferite tipuri de cancer. Aceste substante chimice pot fi destul de problematice atunci cand sunt consumate prin apa, dar sunt si mai daunatoare atunci cand sunt inhalate sau absorbite prin piele.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *