Nelu Tataru a spus cati copii s-au infectat cu noul coronavirus in Romania

Nelu Tataru a spus cati copii s-au infectat cu noul coronavirus in RomaniaNelu Tataru a mentionat ca de la inceputul pandemiei pana in prezent au fost infectati cu noul coronavirus aproximativ 3200 de copii cu varsta de pana la 9 ani si 5.200 de copii cu varsta cuprinsa intre 10 si 19 ani.

Acceseaza aceasta pagina pentru mai multe stiri din politica.

    Ce a mai spus Nelu Tataru?

Nelu Tataru a tinut sa mentioneze ca nu toate infectarile pot fi puse in legatura cu activitatea scoala  deoarece trebuie sa luam in calcul transportul spre scoala dar si activitatile din restul zilei.

Ministrul Sanatatii a declarat “În ultimele şapte zile, care le putem pune oarecum în legătură cu activitatea şcolară, dar mă repet, activitatea zilnică, doar o parte este activitatea şcolară, avem 158 de copii care sunt infectaţi şi 73 de cadre didactice şi nedidactice. (….) La fel, dacă ne raportăm la cele peste 130.000 de cazuri infectate de la începutul acestei pandemii avem în jur de 3.200 între 0 şi 9 ani şi 5.200 de copii între 10 şi 19 ani”.

Acesta a insistat pe ideea ca un copil nu se afla doar in scoala, acesta merge cu mijlocul de transport in comun, merge in parc sau iese in oras cu parintii.

“În ultima săptămână la nivel naţional mergem pe un număr pe care l-am evaluat şi din anchetele epidemiologice şi pe care îl putem pune în legătură cu şcoala, dar nu neapărat – o zi are transport, activitate şcolară, activitate în parcuri, activitate în familie – sunt 276 de copii între 0 şi 9 ani şi 597 de copii între 10 şi 19 ani, în perioada 21-29 septembrie”,  a mai mentionat Nelu Tataru.

Ludovic Orban este de parere ca anul scolar nu este pus in pericol si ca imbolnavirile care au avut loc in aceasta perioada nu au avut neaparat legatura cu scoala. “Din punctul meu de vedere, copiii sunt în siguranță la școală. Sunt cu cadrele didactice care au obligația să asigure respectarea regulilor de protejare a sănătății. Dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca aceste îmbolnăviri să fie la școală nu este foarte mare”,  a mentionat Ludovic Orban.

Bineinteles ca numarul cazurilor a crescut alarmat in aceste zile iar copii care au activitati constante raman in continuare mai expusi fata de cei care petrec mai mult timp in casa.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *