Motive pentru care femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii

Motive pentru care femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii

Stim cu totii ca barbatii si femeile au nevoi fizice diferite. Cu toate acestea, cercetari recente au indicat un alt aspect important in care femeile si barbatii sunt diferiti.

Un studiu efectuat de catre Sleep Research Centre din cadrul Universitatii Loughborough din Anglia a demonstrat faptul ca femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii. Studiul a scos la iveala faptul ca, creierul unei femei are nevoie de mai mult timp pentru a-si reveni din rutina cotidiana. Femeile private de somn sunt in egala masura mai susceptibile la stres si la furie, in comparatie cu barbatii. Se dovedeste ca un minim de somn, de 20 de minute poate avea avantaje considerabile. Motivul este ca, ramanand treaz tot timpul, creierul femeii lucreaza mai intens decat cel al barbatilor.

Femeia poate avea un program mai incarcat. Trebuie sa tinem cont de faptul ca majoritatea femeilor au un loc de munca part time sau full time dupa care se ocupa de copii si de casa. Dupa ce ajung acasa pregatesc cina si mai au alte treburi, ceea ce nu este de mirare ca au nevoie de mai mult somn decat barbatii. Numeroasele sarcini pe care le au de dus la bun sfarsit pot fi epuizante, zi dupa zi. Asteptarile societatii sunt evidente si au un efect vizibil si nociv totodata.

Femeile au parte de mai multe schimbari hormonale. Pubertate, menstruatie in fiecare luna, hormonii au efecte serioase asupra femeilor. Acest lucru include si sarcina si menopauza. Disconfortul fizic si durerea reprezinta un alt motiv pentru care creierul unei femei are nevoie de mai mult somn. Dincolo de acest lucru, femeile sunt mai predispuse sa sufere de depresie si anxietate.

Vezi si:  Alergiile organismului nostru!

Multe femei nu se odihnesc suficient. In urma unei rutine exigente, numeroase sunt femeile care nu se odihnesc suficient. Avand copii mici acestia au nevoie de atentie, de o educatie riguroasa si rareori femeia se sincronizeaza cu perioada lor de somn, prefera sa faca altceva in timp ce copilul doarme. Cand copilul doarme, femeia face de obicei mancare sau curatenie, nu se odihneste desi ar trebui. Barbatii ar trebui sa se gandeasca sa ajute mai mult in casa, sa preia o parte din sarcini. Datorita lipsei somnului o femeie poate fi extrem de irascibila.

Femeile sunt pur si simplu diferite.  Spre deosebire de barbati, femeile sunt optimizate pentru gandirea analitica si intuitiva. Au tendinta sa faca mai multe lucruri odata. De aceea, cand vine ora somnului, le poate fi mai greu sa adoarma atat de usor.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *