Medicamente- erorile de evitat absolut

Uneori, unele persoane care iau medicamente tind sa faca unele erori. Mai ales daca iau mai multe si sufera din cauza mai multor probleme de sanatate. Dar, o doza care nu este luata asa cum trebuie, un medicament care nu este bun sau o proasta intelegere a retetei pot sa duca la consecinte grave.

Iata deci care sunt greselile de evitat atunci cand iei anumite medicamente.

Nu intelegi care sunt pericolele medicamentelor. Toxicitatea medicamentelor poate surveni drept urmare a unui supraconsum ale acestora. In majoritatea cazurilor, duce la spitalizare.

Iei o doza mult prea mare de medicamente. Chiar si o cantitate prea mare de medicamente poate sa fie periculoasa. De exemplu, paracetamol in doze mari poate duce la efecte destul de grave asupra ficatului. Iar analgezicele pot sa duca la o stare de somnolenta.

Iei o doza prea slaba. Daca nu iei medicamentele asa cum au fost indicate, poti sa iti pui sanatatea in pericol. De exemplu, pentru a evita o tromboza venoasa profunda, dar si pentru a evita hipertensiunea trebuie sa respecti un bun dozaj.

Nu iti informezi medicul cu privire la toate medicamentele sau suplimentele pe care le iei. Este important, chiar primordial ca medicul tau sa stie toate medicamentele si suplimentele alimentare pe care le iei. In acest fel se poate stabili o lista aprobata cu momentele in care trebuie sa le iei pe fiecare dintre ele.

Iei dozele in mod neregulat. Corpul metabolizeaza un medicament cu un anume ritm prevazut deci este important ca acestea sa se ia conform calendarului prescris pentru a se mentine un nivel de eficienta a medicamentului in organism.

Iei medicamente prea des. Este important sa se respecte orarele de dozaj pentru a se evita surmenarea organismului. Persoanele care folosesc anti-inflamatorii de exemplu daca depasesc doza poate duce la efecte secundare grave precum crize cardiace sau sangerari intestinale.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *