Cele mai frumoase orase din lume care se pot vizita pe jos

Cele mai frumoase orase din lume care se pot vizita pe jos

Sa descoperi stradutele unui oras pe jos, poate sa fie un lucru foarte terapeutic. Pe langa faptul ca iti poti reincarca bateriile, acest lucru reprezinta o excelenta modalitate de a intra in contact cu diferite persoane si culturi. Unele din cele mai mari atractii din orase pot sa fie indepartate unele de altele, un lucru care te poate tenta sa iei metroul sau autobuzul. Pe de alta parte, exista anumite orase, care in ciuda suprafetei lor, au o multime de atractii concentrate intr-un perimetru rezonabil si putandu-le astfel vizita pe jos. Iata cateva dintre ele.

Florenta, Italia. Din ce in ce mai multi turisti decid sa viziteze Florenta. Este un veritabil muzeu in aer liber care merita din plin sa fie descoperit pe jos.

Aici va trebui sa descoperi neaparat Gradina Boboli, cel mai celebru parc din Florenta un loc perfect pentru relaxare la soare.

Roma, Italia. Este un oras foarte placut si foarte frumos de descoperit pe jos. In centrul orasului, vei putea descoperi Colosseumul sau sa iti acorzi o pauza la Forum.

Dupa ce ati vizitat Colosseumul, puteti merge si la Altare della Patria, un monument dedicat lui Victor Emanuel, primul rege al Italiei Unite.

Dubrovnik, Croatia. Vechiul oras Dubrovnik si-a pastrat fortificatiile si arhitectura murala. Strada principala este Stradum una din cele mai frumoase pe care ai vazut-o vreodata, care duce la alte locuri importante din oras.

Paris, Franta. Faptul ca Paris este cel mai frumos oras din lume nu e o surpriza pentru nimeni. O plimbare de-a lungul Senei sau la Turnul Eiffel sunt indispensabile atunci cand vizitezi cea mai romantica capitala a lumii.

Vezi si:  Minunatiile subterane de explorat din lumea intreaga

Barcelona, Spania. Spania are cateva orase incredibile si Spania este unul dintre ele. Celebrele Ramblas reunesc mai multe parti ale orasului intre ele si sunt locul ideal atunci cand vrei sa iei o pauza. De aici poti ajunge si la cele mai frumoase plaje.

Lisabona, Portugalia. Este un oras foarte popular, nu dpar pentru turisti, ci si pentru expatriatii care vin sa locuiasca aici. In centrul orasului, poti vizita Baixa Chiado sau sa mergi in piata Rossio inspre piata Comertului, unde vei putea admira Fluviul Tage.

Dublin, Irlanda. Este un oras plat, pe care il poti parcurge foarte usor pe jos. Trebuie sa te plimbi si pe langa Liffey, care separa orasul in doua.

Buneos Aires, Argentina. Cea mai europeana capitala sud-americana este locul perfect pentru plinbari. Iar piata Mai este punctul de plecare ideal pentru cele mai frumoase descoperiri.

 

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *