Mamaia sau de ce sa-ti faci concediul pe litoralul romanesc in 2018?

Mamaia sau de ce sa-ti faci concediul pe litoralul romanesc in 2018?

Mamaia, bijuteria litoralului romanesc, este una dintre cele mai… paradoxale locuri din tara, dar si din Europa: tehnic vorbind, este o localitate fara mai mult de 50 de rezidenti permanenti, dar care atrage zeci de mii de turisti in fiecare vara. Odata cu apropierea inceputului sezonului estival – 1 mai a fiecarui an – tot mai multi oameni, turisti si muncitori care lucreaza la hotelurile/motelurile din statiune deopotriva, incep sa-si faca simtita prezenta.
Unii lucreaza la renovarea unor hoteluri, altii au venit doar pentru un weekend, in timp ce altii sunt doar in trecere, asta in timp ce pe parcursul verii, plajele, terasele si cluburile sunt invadate de-a dreptul de turisti veniti din toata Europa.

Tehnic vorbind, Mamaia nu este o statiune prea mare: este strajuita de lacul Siutghiol la stanga, iar la dreapta de Marea Neagra. In plus, e practic o fasie de teren lunga de 8 km si larga de 300 de metri, dar pe care s-au construit atat hoteluri de toate categoriile, cat si un Aqua Park, precum si restaurante si cluburi.

Apropo de hoteluri in Mamaia, trebuie sa amintim cateva dintre ele:

  • Aurora (2 stele),
  • Flora (3 stele),
  • Splendid (4 stele, cu review-uri foarte bune pe site-urile de travel),
  • Arcadia (4 stele), etc.

Desi suntem la finele lui februarie, cele mai multe au publicat deja oferta de cazare pe litoral 2018, astfel ca daca aveti de gand sa petreceti un sejur la mare, undeva in apropierea plajei si la preturi decente, atunci poate ca ar fi bine sa verificati inca de pe acum oferta disponibila.

Vezi si:  Descopera Tokyo: temple, cartiere, natura, gastronomie si cultura

Ce puteti face in Mamaia?

Ei bine, pe langa plajele destul de mari (pe alocuri, sunt 250 de metri de la apa pana la terminarea nisipului), in Mamaia mai exista o sumedenie de atractii: cluburi in aer liber, satul de vacanta (cu peste 30 de restaurante, fiecare dintre ele avand propriul specific), parcul Aqua Magic – cel mai mare din Romania! – si telegondola. In plus, pentru cei care vor doar sa se plimbe in orice perioada a anului, faleza din jurul cazinoului ofera imagini unice, extrem de frumoase.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *