Lombardia ramane una din cele mai frumoase regiuni din lume

Lombardia ramane una din cele mai frumoase regiuni din lume

Aceasta destinatie superba situata in nordul Italiei incepe sa primeasca primii turisti.

Lombardia este o regiune care impresioneaza turistii datorita oraselor medievale, artei epice si celor mai frumoase lacuri din lume. Aceste peisaje magnifice te asteapta si iti intind bratele dupa o criza sanitara lunga si grea.

Bergamo

Sublimul Bergamo este unul din cele mai spectaculoase orase cocotate din Europa. Citta alta (zona inalta), clasat in patrimoniul mondial Unesco este inconjurat de pereti venetieni si este vechi, originar din secolul XVI. Bergamo ofera o vedere panoramica asupra centrului istoric, asupra Bazilicii Santa Maria Maggiore si asupra capelei Colleoni.

Lacul Come

Unul din cele mai pitoresti lacuri din lume, Come adaposteste pe malul sau orase incantatoare, Bellagio in special. Menaggio ocupa malul devest a lacului Come si este o statiune balneara privilegiata pe timp de vara.

Brescia

Fondata in urma cu peste 3200 de ani, Brescia este celebra pentru faptul ca poseda cele mai bine conservate edificii romane din nordul Italiei. Aceste atractii include Capitolium, inscris in patrimoniul mondial Unesco.

Castelul medieval din Brescia domina colina Cidneo si se impune drept o emblema in regiune.

Lacul Iseo

Al patrulea lac ca marime din regiunea Lombardia, Iseo este alcatuit dn cateva insule printre care Montisola.

Micuta insula Loreta este o proprietate privata insa propune o serie de excursii romantice de pe continent.

Mantoue

Mantoue pare ridicat pe o insula. Centrul istoric din Mantoue a fost desemnat drept patrimoniu mondial Unesco datorita cladirilor istorice printre care catedrala San Pietro Apostolo si amestecul surprinzator de stiluri care dateaza din secolul XVI.

Nu uita sa te plimbi prin interiorul Palazzo del Te pentru a admira extraordinara fresca a lui Giulio Romano care creeaza un dom aerian.
Val Camonica

Vezi si:  Cele mai frumoase orasele si satucuri din Malta

La Val Camonica, in estul Lombardiei se afla o serie de desene rupestre, multe din ele fiind realizate pe o perioada de 8000 de ani, in epoca de fier.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *