Cum este mai bine? Sa mancam fructe inainte sau dupa masa?

Unii prefera sa deguste fructe la micul-dejun sau sa le consume la gustare in timp ce altii le mananca la inainte sau dupa pranz sau inainte de cina. Cum este mai bine sa consumam fructele? Ininte sau dupa masa?

Dulci, reimprospatante, suculente, colorate si parfumate…fructele rasfata papilele gustative celor mici si celor mari deopotriva. Pe langa numeroasele atuuri gustative, aceste alimente au o multime de proprietati benefice si sunt esentiale echilibrului alimentar. Sunt bogate in vitamine, in minerale si fibre. Fructele sunt aliate de pret pentru a preveni numeroase tipuri de cancer, boli cardiovasculare, diabet sau obezitate. De aceea, se recomanda consumul a mai multor portii de fructe pe zi. Aceste alimente se pot servi pe post de aperitiv sau sub forma de desert. Insa care este momentul ideal pentru a le consuma?

Este recomandat consumul de fructe inainte de masa?
Conform nutritionistilor, se recomanda consumul unui fruct cu cateva minute inainte de masa, mai degraba decat cu o ora sau cu doua inainte. In momentul in care fructul este consumat in apropiere de o masa principala, este astfel amestecat cu alte alimente ingerate, bolul alimentar va contine deci destule fibre si asimilarea zaharurilor va fi astfel incetinita.

Consumul unui fruct inainte cu o ora sau cu doua ore inainte de masa poate provoca o hipoglicemie reactionala la unele persoane. In aceasta situatie pancreasul secreta intr-o cantitate prea mare hormonul cunoscut sub numele de insulina. Aceasta din urma face sa scada intr-un mod brutal nivelul de sange din circulatia sanguina cee ace provoaca o hipoglicemie reactionala.

Este o idee buna sa consumam fructe dupa masa?
Este in egala masura posibil sa consumam un fruct la 20 de minute de la masa. In acest caz, fructul consumat la desert va fi amestecat cu nutrientii degustati. Bolul alimentar, care va contine o cantitate mare de fibre, va fi redus la o simpla pasta cunoscuta sub numele de chyme. Aceasta din urma ajunge mai apoi in intestine pentru a fi asimilata. Concluzia: zaharurile prezente in fruct se vor digera astfel mult mai greu.
Intre 20-40 de minute dupa masa, cel mai bine este sa consume un fruct deoarece stomacul si-a inceput deja munca ceea ce va duce la o incetinire si o degradare a calitatii digestiei. Dincolo de aceste 40 de minute, daca un fruct este ingerat, zaharurile vor fi asimilate rapid deoarece va fi singurul digerat de stomac.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *