Jocurile Olimpice de iarna vor avea loc in  Italia

Jocurile Olimpice de iarna vor avea loc in Italia

Strigate de bucurie din partea delegatiei italiene. La 20 de ani dupa ultima editie care a avut loc in Italia, Jocurile Olimpice vor reveni in Alpi, in februarie 2026. Cu 47 de voci contra 34, se pare ca italienii au avut un avans deloc de neglijat contra delegatiei suedeze.

Candidatura italiana, care prevede mai ales o ceremonie de deschidere, care va avea loc la Milano si probe de schi alpin la Bormio pentru barbati si la Cortina d’Ampezzo pentru femei, a fost preferata deci in fata celei de la Stockholm/ Are.

« Suntem foarte mandri de acest superb rezultat. Italia este cea care a castigat, o tara intreaga care a muncit unita si motivata de ambitia de a reusi si de a oferi lumii intregi un eveniment sportiv remarcabil », a declarat seful guvernamentului italian, Giuseppe Conte pe Twitter.

Acesta a mai precizat, la ultima prezentare a candidaturii, ca « Daca Italia este aleasa, ne vom pune de indata pe munca, pentru ca jocurile olimpice de iarna sa devina cu adevarat memorabile ».

« Sa visam impreuna », acesta este sloganul nostru. Si nu este doar visul a doua orase, ci al unei tari intregi.

Giovanni Malago, patron al candidaturii, presedinte al Comitetului olimpic italian a devenit recent membru CIO si va deveni presedinte al comitetului de organizare.

Desemnarea roaselor Milano si Cortina inchide o secventa particulara pentru lumea olimpica.

Pentru aceste jocuri, si-au depus candidatura mai multe orase sau state, dar au renuntat pe percurs- Calagray, Canada, Graz, Austria, Sapporo, Japonia si Sion, Elvetia. Unii pretendenti au renuntat din cauza costuilor sau altii din cauza sustinerii populare.

« Este o zi istorica si o victorie pentru toti italienii, deopotriva. Italia, viitorul si sportul sunt cei care au castigat », a declarat Matteo Salvini, ministrul de interne si un om de baza in guvernula italian.

Vezi si:  Finlanda este calificata la Euro 2020

Inainte de anul 2026, Jocurile Olimpice de iarna vor avea loc la Pekin, in anul 2022.

Locurile unde vor avea loc probele

Milano

-Ceremonia de deschidere (Stadionul San Siro)

-patinaj artistic

-patinaj de viteza

-hochei pe gheata

Cortina d’Ampezzo

-schi alpin (femei)

-bobsleigh, sanius si skeleton

-curling (stadionul olimpic construit pentru Jocurile de iarna din 1956)

Bormio

-schi alpin (barbati)

Livigno

-snowboard si schi freestyle

Anterselva

-biathlon

Val di Fiemme

Salturi cu schiurile, schi de fond, patinaj de viteza

Verona

-ceremonia de inchidere (arenele romane)

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *