“Inchisorile inteligente” sunt testate in China

“Inchisorile inteligente” sunt testate in China

Serviciile corectionale din China, Hong Kong, si-au dezvaluit recent intentia de a testa diverse tehnologii de supraveghere in idee finala de a crea « inchisori inteligente ». Aceste inchisori ar putea sa fie capabile de a asigura o mai buna protectie, atat pentru gardieni, cat si pentru prizonieri.

Conform unui reportaj facut de South Chima Morning Post, prizonierii din China, Hong Kong, sunt pe cale sa testeze diverse servicii de cea mai inalta tehnologie in ideea de a crea asa-zisele inchisori inteligente. Aceste noi servicii vor fi folosite pentru a supraveghea un comportament anormal al prizonierilor, pentru a preveni tentativele de auto-mutilare si pentur a ameliora viata de zi cu zi a gardienilor.

Big Brother is watching you.

Pentru moment, doar in trei locuri din Hong Kong se vor incerca diferite faze ale experimentului. Chiar daca pe termen lung, aici se doreste implementarea de inchisori inteligente peste tot.

Detinutii din aceste trei inchisori vor primi toti o bratara de tip hacker care le va urmari toate gesturile, toate lucrurile pe care le fac, comunicand locul lor exact in fiecare moment al zilei. Aceste bratari sunt chiar capabile sa le ia si ritmul cardiac. Dar masurile de securitate nu se opresc aici. Prizonierii vor fi echipati si cu anumite camere care vor fi dotate cu inteligenta artificiala pentru a preveni eventualele conflicte sau probleme medicale, de exemplu.

Printre noile tehnologii propuse, se numara si un robot care se va ocupa cu « saparea » de excremente pentru a descoperi eventualele droguri de contrabanda. Aceasta sarcina ingrata este realizata la ora actuala de catre personalul inchisorii, cu ajutorul unui baton din lemn.

Vezi si:  Laptop Samsung NP300V5A-S02RO – Cu Procesor i7 La Pret Accesibil!

Toti acesti noi roboti necesita investitii de aproximativ 125.000 de dolari.

Un atentat la viata privata?

Unele camere ar trebui sa fie instalate si in bai, un lucru ce ridica anumite semne de intrebare cu prire la viata privata si la dreptul la intimitate. Unii vorbesc chiar despre masuri exagerate de securitate, chiar invadatoare.

Dar comisarul care se ocupa de penitenciarele din Hong Kong, Danny Woo Yinh-min, se apara, asigurand ca anumite zone ale camerei sunt innegrite pentru a se patra dreptul la intimitate.

Tehnologia in constanta evolutie ridica insa, inca o data o multime de semne de intrebare cu privire la respectul drepturilor prizonierilor care se pare ca nu sunt mereu respectate.

De notat insa ca aceste dispozitive nu au demonstrat daca sunt sau nu eficiente. Dar daca se dovedesc utile, s-ar putea folosi nu doar in China, ci si in alte tari.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *