Cateva lucruri care nu te lasa sa ai o noapte excelenta de somn

Cateva lucruri care nu te lasa sa ai o noapte excelenta de somn

Dupa tine, sa dormi o noapte intreaga, fara sa te trezesti de cateva ori sau fara sa te chinui sa adormi este un mit? Lipsa somnului te afecteaza destul de tare pe timp de zi? Nu esti deloc bine-dispus si forma este si ea afectata? In plus, consecintele sunt si vizibile asupra greutatii, asupra capacitatilor intelectuale si asupra concentrarii? In acest caz, ar trebui sa fii foarte atent la toate elementele sau la toti factorii care ar putea sa iti afecteze somnul si care nu te lasa sa dormi profund.

O proasta pozitie de somn. O pozitie inconfortabila in timpul somnului poate dauna foarte tare calitatii acestuia. Trebuie deci sa adopti o pozitie in care sa te simti in largul tau, cat mai confortabil si incearca sa nu o schimbi inainte de a adormi.

Absenta unor obiceuuri sau a rutinei. Trebuie sa incerci sa iti obisnuiesti organismul cu anumite obiceiuri sau sa incerci sa ai o anumita rutina inainte de somn. Un dus inainte de somn, cu apa calduta, muzica in surdina, sunt cateva lucruri care te vor ajuta sa te relaxezi si sa te pregatesti mai bine pentru somn. Trebuie sa incerci sa te culci mereu la aceeasi ora, intre 22 si 1 pentru a te simti cat mai odihnit la trezire.

Un mediu care nu este deloc optim. Ceasul nostru intern si ritmul veghe- somn, sunt in principal reglate de lumina. Asbsenta luminii este determinanta pentru o mai buna calitate a somnului. Incearca deci sa dormi in obscuritate totala sau sa privilegiezi lumina rosie.

Supraincarcarea spiritului. Problemele din viata de zi cu zi si stresul au un impact negativ asupra somnului. Daca te vei reintoarce mereu in trecut si daca vei sta cu ochii inchisi, cautand mereu solutii la problemele pe care le ai nu vei ajuta creierul sa faca o pauza. Incearca sa iti indrepti sau dirijezi gandurile inspre altceva. Concetreaza-te doar asupra unor lucruri pozitive si gandeste-te doar la momente fericite.

Vezi si:  Ce este ecografia cardiaca si de ce este importanta?

Alcoolul. Alcoolul este inamicul somnului. Da, este adevar ca te va face sa adormi mai repede si mai usor, dar nu va fi deloc placut la trezire. Te vei simti epuizat si te vei confrunta cu stari de greata.

Cafeaua. Nu te va lasa sa adormi repede mai ales daca o bei seara.

Folosesti patul pe post de birou. Daca vei lucra seara in pat si vei folosi aparate precum tableta sau laptopul, nu ai cum sa te bucuri de un somn reparator.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *