Din nou, despre SEO: cum influenteaza optimizarea decursul unei afaceri?

Din nou, despre SEO: cum influenteaza optimizarea decursul unei afaceri?

In general, site-urile in care o afacere isi promoveaza serviciile nu apar foarte usor in prima pagina a motoarelor de cautare pentru anumite keyword-uri fara o optimizare de calitate. Optimizarea pentru motoarele de cautare, sau SEO (acronim pentru “search engine optimisation”) asa cum este denumita generic aceasta activitate, e o sarcina grea, care poate influenta radical activitatea unei afaceri.

De ce? Pentru ca Google vrea sa livreze rezultate naturale utilizatorilor sai, motiv pentru care penalizeaza orice incercare flagranta de influentare a algoritmilor folositi pe baza carora livreaza rezultatele. Algoritmii tin cont de o serie de factori, printre care numarul de link-uri spre un anume site, autoritatea site-urilor de pe care provin, precum si ancorele folosite (numim ancora textul asupra caruia a fost pus un hyperlink) si proportia in care ele sunt folosite.
Sigur, Google nu-si poate da seama daca fiecare link e artificial sau nu, astfel ca tine cont de proportii si de autoritatea link-urilor. Tocmai de aceea e important ca atunci cand se optimizeaza un site astfel incat el sa apara pe primele pozitii, optimizarea trebuie sa para un proces cat mai natural. Aici intervine o problema: putini sunt cei care stiu cum sa faca acest lucru fara sa atraga o penalizare ireversibila asupra proiectului in lucru, iar cei care fac asta, nu sunt intotdeauna cei mai ieftini. Exista o multime de oameni care se ocupa cu SEO, insa asta nu inseamna ca munca pe care o fac implica numai reusite. Din contra chiar, cele mai multe proiecte sunt de fapt rateuri.

Cum ar spune un cunoscut, SEO e de fapt munca de chirurg. Trebuie studiate in permanenta atat activitatea competitiei, cat si link-urile care vin spre site-ul promovat. Uneori, competitia trimite multe link-uri de proasta calitate spre site-ul promovat, tocmai pentru a-i atrage o penalizare grava si a scapa de un concurent in plus. O agentie profesionala (precum Target Web Advertising) care se ocupa cu optimizarea pentru motoarele de cautare la modul profesional va sti ce sa faca intr-un astfel de caz, precum si sa profite de “cadourile” oferite.

Vezi si:  Armata americana vrea sa produca apa pornind de la aerul din atmosfera

Cat despre avantajele ajungerii in prima pozitie pentru anumite keyword-uri in rezultatele motoarelor de cautare, ele sunt evidente: site-ul promovat beneficiaza de trafic mai mult, mai de calitate, cu costuri infinit mai mici decat daca ar fi apelat la publicitate platita. Asta inseamna vanzari mai multe si clienti mai multi, adica idealul oricarei afaceri.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *