Beneficiile aduse de educatia sexuala in scoli

Beneficiile aduse de educatia sexuala in scoli

Beneficiile aduse de educatia sexuala in scoliRomania nu este singura tara in care a izbucnit o discutie aprinsa despre tema educatiei sexuale in scoli. In Statele Unite aceasta tema este dezbatuta de peste 100 de ani.

Educatia sexuala este obligatorie in marea majoritate a tarilor europene, exceptie fac: Romania, Cipru, Polonia, Italia, Lituania, Marea Britanie si Bulgaria. In Germania aceasta este o materie predata in scoli inca din anul 1968 iar in tari precum Danemarca, Finalanda si Austria inca din anul 1970. Descopera mai multe detalii despre cele mai actuale stiri.

    Efectele nocive oferite de faptul ca educatia sexuala nu este prezenta in scoala

Tara noastra are al doilea cel mai mare procent al mamelor adolescente din Uniunea Europeana. In anul 2017 peste 9.000 de romance au devenit mame inainte de majorat si peste 600 nu implinisera 15 ani.

In anul 2018 acest numar a crescut si mai mult. Astfel s-a ajuns la peste 18.000 de nasteri cu mame adolescente si 3.657 se aflau la a doua nastere. Romania are o rata a avorturilor mult peste media europeana si asta este destul de ingrijorator.

Lipsa educatiei sexuale se vede pana si in randul populatiei adulte. O mare parte a avorturilor din Romania sunt efectuate de femei in varsta. Rata avorturilor pare sa fie in scadere dar este inca la un nivel terifiant. In anul 2010 au fost inregistrate 479 de avorturi pentru fiecare 1.000 de sarcini duse la termen.

Foarte multi adolescenti nu au parte de educatie sexuala nici acasa si nici in scoala. Din varii motive parintii refuza sa discute cu copii lor si sa ii invete cum sa se protejeze. Parintii ar trebui sa inteleaga ca educatia sexuala nu deschide o poarta a desfranarii ci din contra, copii care au parte de toate informatiile de care au nevoie tind sa isi inceapa viata sexuala mult mai tarziu.

Vezi si:  Traditii de nunta in Transilvania

In plus cercetatorii din Suedia sustin ca educatia sexuala ajuta elevii sa dobandeasca un simt de identitate si de autonomie si reduce prejudecatiile si neintelegerile. S-a demonstrat in repetate randuri ca educatia sexuala poate ajuta la scaderea contactelor sexuale nepotejate.

Educatia sexuala nu ar trebui tratata doar ca pe o lectie de igiena sau de biologie, este mult mai complexa de atat.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *