Ia-ti vara sanie iar iarna… bicicleta

O vorba din batrani spune ca e mai bine sa-ti faci vara sanie si iarna car, referindu-se cel mai probabil la faptul ca e bine ca oamenii sa se ocupe din timp de diversele problemele ce s-ar putea sa apara in perioada care urmeaza sau pur si simplu la faptul ca ar fi bine ca oamenii sa fie prevazatori.
Odata cu venirea primaverii si a verii si, bineinteles, odata cu incalzirea temperaturii de afara, pustii din jurul blocurilor incep sa petreaca tot mai mult timp pe afara, spre bucuria parintilor care, de cele mai multe ori, nu mai stiu cum sa-i faca pe ce-i mici sa-si consume energia.
Ei bine, pur si simpla incalzire a temperaturii nu garanteaza ca cei mici vor incepe sa stea mai mult la aer curat, insa cel mai probabil, o bicicleta o poate face. Chiar daca unele biciclete pot fi destul de scumpe (insa asta nu e o regula, dovada ca sunt super multe modele ieftine in toata tara, mai ales in cateva magazine de biciclete din Brasov, Bucuresti, Iasi, Cluj etc), de cele mai multe ori efortul financiar merita pe deplin: cei mici vor aprecia cadoul, iar in plus, vor deveni mai sanatosi si isi vor imbunatati substantial sistemul imunitar.

Daca vreti ca bicicleta sa fie un cadou pentru o ocazie speciala, e bine ca inainte de achizitionare sa tineti minte cateva aspecte:

  • daca cei mici nu au implinit inca 5 ani, atunci cel mai probabil nu au forta necesara pentru a impinge pedalele. Tocmai de aceea, pentru cei mici exista biciclete motorizate;
  • tineti cont de inaltimea celor mici. Nu are rost sa achizitionati o bicicleta care sa fie buna si pentru adulti in conditiile in care cei mici nu se pot bucura pe deplin de ea;
  • pentru cei care nu stiu foarte bine sa mearga pe bicicleta, luati in calcul si posibilitatea achizitionarii unor roti ajutatoare;
  • cea mai buna bicicleta pentru copii e cea care e usoara, rezistenta si, poate cel mai important… care este intretinuta;
  • totusi, chiar daca trebuie sa tineti cont de inaltimea copiilor, luati o bicicleta care sa fie un pic mare. In fond, cei mici se dezvolta extrem de rapid, iar achizitionarea unei biciclete la fiecare 2 ani chiar nu este oportuna.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *