De ce o afacere din mediul offline are nevoie si de prezenta online ?

De ce o afacere din mediul offline are nevoie si de prezenta online ?

Esti detinatorul unei firme de constructii, unei agentii imobiliare sau a unui magazin de cartier si criza financiara si-a lasat amprentele asupra veniturilor tale? In ultimii doi ani veniturile au inceput sa scada treptat dar deranjant de mult ? Atunci trebuie sa stii ca daca nu vei face ceva concret in privinta asta, viitorul este destul de sumbru, mai exact te asteapta falimentul.

Pentru ca afacerea dumneavoastra sa prospere in mediul online, nu este nevoie doar de un site de prezentare. Este absolut necesar ca site-ul sa aiba trafic, care poate veni in mod organic din motorul de cautare, Google, prin servicii SEO de calitate, sau prin servicii Pay-Per-Click (adica publicitate Adwords).

Totusi, internetul este un loc mult mai permisiv si flexibil decat lumea reala, care in Romania a cunoscut o rata de penetrare si extindere destul de mare in ultimii 5 ani, creind astfel posibilitatea pentru multe antreprize romanesti sa-si extinda afacerile si pe internet, prin intermediul site-urilor de calitate sau a unor magazine online prospere.
poza wordpress
Daca afacerea ta are deja un site, insa acesta nu isi adduce aportul asteptat la cresterea vanzarilor sau a profitului companiei, este cazul sa va ingrijorati. Nu este sufficient ca un comerciant sa-si puna o emblema pe care sa scrie ca “vinde ceva”, pancarta trebuie vazuta de potentialii clienti si de catre un public cat mai mare. Si aici vine in ajutorul dumneavoastra marketing-ul online, al carui scop este de a transmite mesajul comercial ideal catre potentialii clienti, care va vor creste numarul vanzarilor si implicit veniturile dumneavoastra.

Potrivit unui studio derulat de DeadalusMillwardBrown, companie de sondaje in Romania, evolutia cumparaturilor cu plata online a crescut de la 8.9% in 2007 la aproape 17% in 2012, deci internetul nu mai poate fi ignorat ca si piata de desfacere pentru afacerea dumneavoastra.

Vezi si:  Apple vrea sa lanseze un scaun auto inteligent

Potrivit unor sondaje, 97% dintre consumatori folosesc mediul online inainte de a face o achizitie. Sondajele Google indica la nivel mondial ca 9 din 10 cautari de pe internet au ca si consecinta o actiune ulterioara, precum a telefona pentru un produs sau a se deplasa catre magazine pentru a cumpara produsul respective.

Cum folosesc romanii internetul pentru a cauta o firma?

  • 75% folosesc motoarele de cautare
  • 15% folosesc platformele de social media (Facebook, Twitter, Linkedin)
  • 10% folosesc mijloace traditionale (carti de vizita, referinte prieteni)

Deci afacerea (firma) d-voastra fara o prezenta seminificativa in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare este ca si inexistenta pe internet.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *