Indiferent cat timp petreci studiind, va fi imposibil sa stapanesti toate materialele puse la dispozitie de editura medicala. In liceu, cei mai multi dintre noi eram obisnuiti sa citim si sa invatam inainte de examen. In scoala medicala, acest lucru este pur si simplu imposibil. Ca sa ai succes in medicina, trebuie sa invezi sa acorzi prioritate informatiilor relevante pentru examene. Aceasta este o abilitate pe care o vei invata in primul an de facultate. Trebuie sa inveti sa fii bun in ceea ce faci, fara sa stii totul. Nu trebuie sa te stresezi pentru a invata fiecare detaliu. Trebuie sa parcurgi pas cu pas materia, sa citesti carti editura Medicala la momentul potrivit, si sa-ti creezi anumite obiceiuri de studiu.
Cauta ajutor atunci cand este nevoie
Daca descoperi ca ai nevoie de sprijin, nu ezita sa-l cauti. Faptul ca ceri cuiva ajutor nu este un semn de slabiciune, ci un semn de maturitate. Stiind cand sa ceri ajutor, te va face un student si un medic mai bun. Poti obtine ajutor de la profesori, colegi, meditatori, sau chiar din carti medicina editura medicala, daca stii ce sa cauti.
Fa-ti timp pentru tine
Spre deosebire de liceu, in medicina nu termini niciodata studiul, deoarece exista intotdeauna mai multe de invatat. Probabil pentru prima data in viata ta, trebuie sa acorzi prioritate pauzelor, si sa faci ceva care iti aduce bucurie. Fie ca te deconectezi o noapte pe saptamana sau o ora pe zi, trebuie sa creezi un program care sa contina pauze si distractie. Daca nu iti faci timp sa te relaxezi, te vei simti epuizat. De asemenea, este important sa nu te simti vinovat pentru ca ai luat o pauza de la a studia. Ti-ai ales o profesie foarte solicitanta. Desi aceasta meserie necesita cea mai mare dedicatie si profesionalism, nu trebuie sa uiti sa te distrezi si sa te relaxezi.
Cauta un mentor inca de la inceput
Cauta persoane dispuse sa-i ajute pe cei la inceput de cariera. Gaseste pe cineva cu care sa te poti conecta oricand si care sa-ti poata oferi sfaturi de cariera generalizate. Daca stabilesti o relatie solida din timp si ii permiti mentorului sa te cunoasca de-a lungul anilor de studiu, te va ajuta atunci cand este timpul sa alegi de specializarea, sau cand vei avea nevoie de o scrisoare de recomandare. Mentorul tau iti va spune care sunt cele mai bune manuale editura medicala, si te va indruma pe tot parcursul facultatii in alegerea materialelor de studiu.
Organizeaza-ti materialele de studiu
Erai foarte bun la teste in liceu? Esti extrem de capabil in retinerea unor cantitati masive de informatii? Niciuna dintre cele doua abilitati nu iti va garanta succesul in scoala medicala. Trebuie sa-ti formezi anumite obiceiuri importante, cum ar fi organizarea. Este crucial sa gasesti o modalitate de a-ti organiza materialele de studiu. Organizarea te va ajuta sa retii informatiile pentru mai mult timp, sa gasesti mai usor subiectele de care ai nevoie si sa te concentrezi mai bine pe ceea ce ai de invatat.