9 lucruri de verificat atunci cand achizitionezi o masina second-hand

9 lucruri de verificat atunci cand achizitionezi o masina second-hand

9 lucruri de verificat atunci cand achizitionezi o masina second-handIstoricul vehiculelor

Obtineti cat mai multe informatii de la proprietarul actual si apoi faceti propriile voastre cercetari. Rularea VIN (numarul de identificare al vehiculului) cu ajutorul unui instrument de diagnoza auto profesional, va va spune daca autoturismul a fost intr-un accident sau alte probleme.

  • Deteriorarea vopselei

Faceti un tur in jurul masinii si pastrati ochii larg deschisi pentru a observa orice pete de rugina sau de vopsea sarita. Petele mici de rugina localizate nu sunt neaparat o problema grava pentru ca pot fi remediate cu usurinta. Daca exista locuri in care metalul este curatat total, este posibil sa doriti sa reconsiderati achizitia.

  • Probleme de cadru

In timp ce va deplasati in jurul vehiculului, ar trebui sa cautati si probleme cu cadrul. Masina este foarte aproape de pamant? Este ceva agatat de autoturism? Acordati o atentie deosebita barelor de protectie si priviti in interiorul portbagajului pentru suruburile noi sau pentru deformarile ce ar putea indica un accident recent.

  • Sub capota

Motorul reprezinta cea mai importanta parte a oricarui vehicul. Cu masina oprita, trageti capota si inspectati vizual motorul pentru: scurgeri de fluid, coroziune, furtunuri sau fisuri.

  • Starea anvelopelor

Banda de rulare neuniforma sau o uzura suplimentara la cateva dintre anvelope inseamna adesea o aliniere slaba, ceea ce poate fi un simptom al problemelor de directie, suspensie sau cadru. O masina slab aliniata ca trage spre dreapta sau spre stanga cand conduceti.

  • Electronica interioara

Functionarea radio-ului este una din micile bucurii ale proprietarilor de masini. Apasati cateva butoane si asigurati-va ca acesta functioneaza, precum si celelalte componente electronice. Porniti si aerul conditionat si caldura.

  • Tapiteria
Vezi si:  In primul sau an, Dacia Spring a devenit cea mai populara in Europa

Scaunele si tot ceea ce inseamna interiorul unui vehicul conteaza. Feriti-va de petele si pielea crapa de pe scaune. Tapiteria poate fi un lucru scump de reparat.

  • Test drive

Test drive-ul este probabil cea mai importanta parte atunci cand cumparati o masina second-hand. Planificati-va traseul si testati masina pas cu pas pentru a testa manevrabilitatea, accelerati, franarea si suspensia. Luati-o pe autostrada daca e posibil si incercati parcarea laterala pentru a observa eventualele probleme.

  • Inspectia mecanica

Daca credeti ca ati gasit masina visurilor voastre acum e momentul sa o verificati pentru eventualele probleme cu ajutorul unui tester de diagnoza auto profesional. Pentru acest lucru, cautati un magazin de testere auto online si comandati instrumentul potrivit.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *