10 lucruri pe care nu le stiai despre Tumblr

10 lucruri pe care nu le stiai despre Tumblr

Tumblr este o platforma de social networking detinuta in prezent de Yahoo, care ofera utilizatorilor posibilitatea sã posteze materiale multimedia sau sa isi creeze propriile bloguri, publice sau private. Ca orice alta retea de socializare, Tumblr formeaza o comunitate on-line de bloggeri si alte categorii de internauti care isi pot urmari postarile reciproc.Tumblr este o platforma de social networking detinuta in prezent de Yahoo, care ofera utilizatorilor posibilitatea sã posteze materiale multimedia sau sa isi creeze propriile bloguri, publice sau private. Ca orice alta retea de socializare, Tumblr formeaza o comunitate on-line de bloggeri si alte categorii de internauti care isi pot urmari postarile reciproc.
Conform statisticilor publicate pe site-ul oficial, www.tumblr.com, 192 de milioane de bloggeri posteaza pe Tumblr, avand in prezent in jur de 83 de milioane de publicatii, iar in luna aprilie 2013, au fost inregistrate aproximativ 13 miliarde de vizualizari.
De?i popularitatea retelei este in ascensiune, mai sunt inca aspecte necunoscute de utilizatori, pe care am placerea de a le prezenta.
10 lucruri pe care nu le stiai despre Tumblr
Dupa lansarea platformei din anul 2007, in doua saptamani, aceasta avea deja inscrisi 75 de mii de utilizatori. In prezent, o parte din generatiile anilor ’70 (18%) sunt utilizatori Tumblr, iar jumatate au sub 25 de ani. Majoritatea utilizatorilor este formata din femei, iar ca identitate etnica, cei mai multi utilizatori sunt hispanici si asiatici.    Prima campanie de publicitate a unui brand renumit, a fost pentru Adidas in 2012, cand Tumblr a lansat un blog despre fotbal.    In topul site-urilor de micro-blogging si social media, Tumblr se afla pe locul 10 in ceea ce priveste nivelul de popularitate la nivel mondial. In SUA, platforma se afla pe locul 20 in topul celor mai vizitate site-uri.    In 2009, compania a cumparat aplicatia Tumblerette, lansand-o imediat ca aplicatie oficiala pentru iPhone.    85% din utilizatori posteaza de mai mult de 20 de ori pe luna, ceea ce inseamna ca reteaua se bucura de o majoritate de utilizatori activi.    Fondatorul retelei, David Karp, a inceput sa creeze website-uri de la varsta de 11 ani. Presa nu uita sa mentioneze de cate ori are ocazia, faptul ca in momentul lansarii Tumblr, acesta inca mai locuia cu mama sa. Amuzant poate, dar total irelevant. De retinut este mai degraba faptul ca la 14 ani a renuntat la scoala, sfatuit fiind de mama sa. Una peste alta, Tumblr este rezultatul unei minti geniale.    Tumblr a devenit primul site de blogging care a gazduit din 2011, blogul presedintelui SUA, Barack Obama. Lady Gaga si Zooey Deschanel au de asemenea, bloguri personale pe Tumblr.    In cadrul sediului central situat in New York, lucreaza 186 de persoane. Angajatii Tumblr isi servesc bauturile din cani marcate cu logo-ul companiei, iar biroul are pe alocuri agatate baloane cu heliu, in diferite forme si marimi.    In 2012, reteaua a cazut victima unui grup de “trolli” care au lansat un worm (software rau intentionat) facand site-ul inaccesibil si spamand 10 mii de bloguri. Trolii sunt niste persoane care avariaza discutiile si postarile de pe forumuri, grupuri, chat-uri etc., prin lansarea unor subiecte sau mesaje deranjante, sau chiar virusi. Acest incident a afectat imaginea Tumblr in ceea ce priveste sistemul de securitate.    Tumblr este disponibil in 9 limbi: engleza, franceza, germana, italiana, japoneza, poloneza, rusa, spaniola si turca.

Vezi si:  Cum sa creati o gradina de vis, cu un buget mic?

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *