Facebook: reteaua sociala depaseste 2 miliarde de utilizatori activi pe zi

Societatea Meta condusa de Mark Zuckerberg, compania mama a Facebook si Instagram a publicat recent rezultate financiare optimiste, spre surprinderea si usurarea Wall Street, depasind obiectivele privind veniturile si numarul zilnic de utilizatori activi.

Meta a publicat raportul privind castigurile din trimestrul 4 din 2022, care a inclus cele mai recente cifre privind utilizatorii Facebook.

Compania raporteaza ca utilizatorii activi zilnici ai Facebook au fost de 2 miliarde la 31 decembrie 2022. Aceasta reprezinta o usoara crestere fata de cei 1,98 miliarde de utilizatori din trimestrul trecut si o crestere de 4% de la an la an. “Comunitatea noastra continua sa creasca si sunt multumit de angajamentul puternic in toate aplicatiile noastre. Facebook tocmai a depasit pragul de 2 miliarde de utilizatori activi zilnic”, a declarat Mark Zuckerberg, CEO si co-fondator al Meta, la anuntarea rezultatelor.

Numarul utilizatorilor activi lunar este de 2,96 miliarde, ceea ce, potrivit Meta, reprezinta o crestere de 2% de la an la an. Aceasta cifra este totusi stabila in comparatie cu cea raportata in trimestrul 3 din 2022. Reamintim ca in 2017 Facebook a depasit pentru prima data 2 miliarde de utilizatori activi lunar.

Meta depaseste asteptarile analistilor

2022 a fost un adevarat an negru pentru compania mama a Facebook si Instagram, care nu mai fusese atat de jos din punct de vedere financiar din 2016. Firma se prabusise la bursa si isi vazuse profiturile in scadere.

Meta a raportat o scadere a veniturilor pentru al treilea trimestru consecutiv, deoarece se confrunta cu o scadere a cheltuielilor de publicitate si cu o concurenta sporita din partea unor companii precum TikTok. Cu toate acestea, investitorii s-au mobilizat in spatele actiunilor, care au urcat cu 20% pe fondul rezultatelor peste asteptari din trimestrul al patrulea si a perspectivelor relativ optimiste ale companiei pentru primul trimestru.

Vanzarile din al patrulea trimestru, de 32,2 miliarde de dolari, au scazut cu 4% fata de anul precedent, dar au depasit asteptarile. Profitul a scazut de la 10,2 miliarde de dolari la 4,6 miliarde de dolari. In timp ce Meta a depasit asteptarile privind veniturile, divizia Reality Labs a companiei a pierdut 13,7 miliarde de dolari in 2022.

Sursa: https://www.phonandroid.com/facebook-le-reseau-social-depasse-les-2-milliards-dutilisateurs-actifs-par-jour.html

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *