Facebook: dark mode, design modern, noua interfata soseste

Facebook: dark mode, design modern, noua interfata soseste

Facebook incepe implementarea noii sale interfete web anuntate in luna aprilie a anului trecut in timpul conferintei F8 a retelei sociale. Cativa privilegiati au posibilitatea de a o testa deja. Noua interfata integreaza un design nou si un dark mode.

In aprilie anul trecut, in timpul conferintei F8 dedicata dezvoltatorilor, Facebook a anuntat sosirea unei interfete noi pentru aplicatia sa mobila si pentru versiunea sa de PC. O noua ergonomie asteptata de mai multa vreme de utilizatorii Facebook care vad ca in general compania americana se concentreaza pe telefonie si mai putin pe browserele web si computere.

Supranumita FB5, aceasta noua interfata modernizeaza in mod considerabil estetica retelei sociale, scotand in evidenta continuturile si comunitatile. Diferitele parti ale interfetei sunt mai bine separate. Exista mai putine informatii vizibile. Si o parte din culoarea albastra este abandonata. Conform Facebook, FB5 pune accent pe grupuri, cu o noua fila dedicata.

Cea mai asteptata functionalitate este fara indoiala dark mode, popularizat de catre sistemele de exploatare si interfetele smartphone-urilor. Acest dark mode suprima zonele albe ale interfetei Facebook si le inlocuieste cu nuante de gri in timp ce partea centrala, cu stories, este neagra. Icoanele albastre sau negre devin albe. Acelasi lucru este valabil si pentru continutul editorial.

Aceasta interfata noua a fost initial implementata in aplicatiile mobile incepand cu luna mai a anului 2019, incetul cu incetul, fila cu fila. Este acum randul versiunii pentru browserele web sa opereze aceasta schimbare. Aceasta implementare a inceput, conform CNET, in randul unor utilizatori restransi. Acestia din urma primesc actualmente o notificare care ii invita sa foloseasca aceasta interfata.

Vezi si:  Facebook va permite de acum inainte suprimarea vechilor postari

Daca accepta, vor accesa FB5 si cateva date de navigare vor fi colectate cu scopul de a masura fluiditatea sau intalnirile cu unele bug-uri eventuale. Conform site-ului american, toti utilizatorii vor trece la FB5, inainte de sfarsitul acestei primaveri. Poate inainte de urmatoarea editie a conferintei F8 care va avea loc la inceputul lunii mai.

Simbolic, aceasta schimbare, atat pe mobil, cat si pe desktop, reprezinta un fel de rascumparare pentru Facebook, un fel de mantuire, datorita numeroaselor probleme din ultima perioada cu privire la protectia datelor personale in special, precum inregistrarea in continuu a geolocalizarii sau, in mod accidental, scurgerea a catorva milioane de numere de telefon.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *