10 Days of a Good Man: un thriller turcesc sobru dar captivant

Netflix a dezvaluit recent filmul 10 Days of a Good Man care va fi urmat in curand de o a doua parte. Un avocat devenit detectiv particular se ocupa de un caz de disparitie, ceea ce il propulseaza intr-o cautare neasteptata care ii va schimba viata.

Regizat de Uluç Bayraktar, 10 Days of a Good Man urmareste povestea lui Sadik, un fost avocat devenit detectiv particular. Angajat pentru a gasi un tanar disparut de mai bine de o luna, ancheta sa il va arunca in cercuri foarte intunecate, unde pericolul nu este niciodata departe.
In ciuda intunericului din fundal, filmul nu este un thriller care ne taie respiratia, in care rasturnarile de situatie se succed. Dimpotriva, totul este mai degraba calm si lent, la fel ca si protagonistul principal, definit ca fiind “un om bun”. Sadik nu este genul de om care este gata sa lupte cu prima ocazie. Si, asa cum se intampla adesea in productiile turcesti, totul se bazeaza pe psihologia personajelor, carora li se acorda timp pentru a fi prezentate.

Sadik este singur, viseaza la o viata pe o insula paradisiaca si incepe sa numere la fiecare asteptare, pe un tempo muzical ales, fara ca noi sa stim prea bine de ce. Iar aceste mici mistere se inmultesc, cu o multitudine de subploturi care fac ca totul sa fie destul de confuz. Fosta lui sotie, pentru care a facut inchisoare, reapare. Sora tanara a barbatului disparut, care plateste un pret mare pentru fiecare informatie. O vecina prostituata cu care are o relatie, sau o intreaga galerie de personaje care graviteaza in jurul acestui amalgam de intrigi.

Dar, contrar asteptarilor, 10 Days of a Good Man este un film usor de urmarit. Fara a fi absolut captivanta, personalitatea simpatica a lui Sadik este suficienta pentru a te lasa sa te implici in aceasta ancheta foarte dezarticulata. Un thriller cu care probabil nu toata lumea va fi de acord. Si daca enigma este rezolvata la finalul filmului, trebuie sa stiti ca o continuare se anunta la orizont disponibila peste cateva luni pe Netflix. Trailerul prezentat inainte de genericul final, sugereaza ceva mai nervos si mai tensionat.

Sursa: http://www.cinereflex.com/10-jours-du-cote-du-bien-un-thriller-turc-sombre-decousu-mais-captivant/

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *