Facebook incepe fuziunea dintre Messenger si Instagram

Facebook testeaza in sfarsit fuziunea dintre Messenger si Instagram. Unii utilizatori pot sa activeze deja fuziunea dintre cele doua chaturi Android si iOS. Acesasta noua actualizare este insotita de mai multe noutati, printre care si schimbarea in intregime a interfetei Instagram Direct, care devine mai colorata si care propune noi reactii cu emojis.

Facebook a facut deci primul pas concret in ceea ce priveste unificarea aplicatiilor sale. Se stie deja de ceva luni, ca Facebook isi doreste sa creeze un fel de pasarela intre mesageria de la Messenger, Instagram si Whatssapp. Unii utilizatori de Instagram, vad probabil, deja un pop-up la deschiderea aplicatiei, care ii informeaza cu privire la disponibiliatatea unei optiuni de fuziune cu Messenger. Exista deci o noua modalitate de de trimite mesaje pe Instagram.

Patru noutati sunt scoase in evidenta- un nou look mult mai colorat pentru chaturi, posibilitatea de a reactiona la mesaje cu orice tip de emojis, poti da swipe pentru a raspunde la mesaje si mai ales, sa discuti cu prietenii care folosesc Facebook. Deocamdata insa, schimbarea pare sa fie progresiva. Actualizarile nu sunt inca disponibile pentru toata lumea. Daca primesti un pop-up atunci cand deschizi Instragram, trebuie sa stii ca activarea functionalitatii, va schimba complet interfata, incepand cu iconul de la InstagramDirect care se afiseaza deobicei in dreapta sus.

Aceasta este inlocuita de iconul FacebookMessenger. Mesajele sunt de altfel, mai vii si mai colorate decat inainte, trecand de la albastru la violet. Daca nu esti inca pregatit pentru aceste schimbari, se poate sa renunti la update si sa pastrezi vechea interfata. Este de ajuns daca apesi pe butonul Mai tarziu. Dar, cu siguranta ca aceasta schimbare se va impune peste o luna sau doua pentru toti utilizatorii. Facebook are intentii clare de a unifica toate diferitele sale platforme de mesagerie.

In ultimele luni, aceasta intentie s-a manifestat prin un nou logo pentru Messenger, Instagram si WhatssApp care pune in valoare de acum inainte apartenenta lor la aceeasi familie. Fuziunea aplicatiilor mesageriilor grupului tine deci de o reconstructie completa a grupului si a infrastructurii, in ideea de a crea o interoperabilitate mai naturala. Iar combinarea dintre cele trei aplicatii ar putea sa rivalizeze si mai tare si mai puternic cu iMessage de la Apple. Pentru moment insa, se pare ca nu este posibil sa trimiti mesaje pe Facebook de pe Instagram dar acest lucru va fi functional, se pare foarte repede.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *