Relatie care se strica- cateva etape pentru a o salva

Orice cuplu cunoaste perioade mai bune sau mai rele de-a lugul povestii lor de dragoste. Daca pentru unii, intelegerea reciproca este un lucru care se amelioreaza de-a lungul timpului, pentru altii, lipsa de intelegere se intensifica. Conflictele care pot sa apara, aparent din cauza unor detalii lipsite de importanta, devin din ce in ce mai dese. Este si cazul vostru ? Ai impresia ca relatia voastra nu este pe drumul cel bun?

Dand dovada de rabdare, de tandrete si de vointa, este posibil sa treceti peste cele mai mari obstacole. Iata si cateva etape prin care ar trebui sa treci. Auto-observatia, un punct esential atunci cand relatia se strica. Este imposibil sa rezolvi o problema fara sa incerci sa o constientizezi. Primul lucru deci- sa observi situatia sau sa iti dai seama de situatie, sa intelegi cauza care sta la originea lipsei de intelegere in cadrul cuplului.

Analizeaza deci comportamentul, tonul vocii, felul in care iti arati afectiunea si mai ales este foarte important sa iti analizezi sentimentele. Daca nu esti capabil sa iti asumi o parte din responsabilitate in conflicte, situatia nu are cum sa se schimbe. Din acest motiv, auto-observatia este esentiala. Dialogul. Fara comunicare nu este posibil sa rezolvi problemele. Si pentru ca dialogul sa fie cat mai productiv, este esential sa vorbesti pe un ton cat mai calm. O atitudine ofensiva, ranchiuna, reprosuri sau alte probleme nerezolvate nu au cum sa rezolve lucrurile. De asemenea, trebuie mereu sa ii arati respect partenerului. Este esential sa nu te folosesti de cuvinte pentru a- l rani pe celalalt.

Spatiul celuilalt. Atunci cand doua pasari zboara impreuna, pana la urma vor ajunge sa se incurce unele pe altele cu aripile lor. Este deci esential sa respecti spatiul persoanei de langa tine. Sa il controlezi mereu pe celalalt nu este un lucru bun. Respecta solitudinea si timpul de care are nevoie persoana de langa tine si fa-ti timp si pentru tine. Trebuie sa faceti activitati si separat. Acest spatiu este necesar pentru o relatie sanatoasa si pentru a va intelege mereu foarte bine. Increderea este la fel de importanta. Increderea este fundamentala pentru un cuplu. Fara incredere, viata in doi este imposibila. Dar nu poti cere persoanei de langa tine sa aiba incredere, daca nu tu nu ai. Invata deci sa asculti, sa te pui in locul persoanei de langa tine si sa ai incredere deplina.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *