Iata factorii care agraveaza sforaitul

Iata factorii care agraveaza sforaitul

Iata factorii care agraveaza sforaitulStii care este motivul pentru care sforai? Sforaitul are loc atunci cand caile respiratorii sunt blocate iar acest lucru se intampla de cele mai multe ori cand ne aflam in stare de repaus total iar muschii gatului se relaxeaza.  Factorii care pot provoca sforaitul sunt deviatia de sept, rinita alergica sau rinita cronica.

Sforaitul determina scaderea aportului de oxigen in sange dar si tesuturi iar asta poate duce la complicatii grave precum hipertensiunea arteriala, insuficienta cardiaca sau aritmie si mai poate creste riscul de infarct miocardic.

     Acestia sunt factorii care agraveaza sforaitul

Consumul de alcool inainte de culcare

Dupa o zi in care te-ai relaxat consumul de alcool nu face decat sa inrautateasca calitatea somnului deoarece creaza o somnolenta de scurta durata care este urmata de un somn agitat. Alcoolul mai determina si un efect de relaxare mai profunda a musculaturii gatului iar acest lucru va accentua sforaitul.

Factorii genetici

Crezi sau nu sforaitul se poate mosteni genetic. Daca ai in familie persoane care sforaie cel mai posibil este sa sforai si tu la randul tau.  Vezi pe aceasta pagina mai multe detalii despre tot ce implica sforaitul.

Sexul

In general mai mult barbatii sforaie. Motivele pentru care sexul este un factor determinant sunt: diferenta de tesut adipos dar si felul in care se depune in zona gatului, limba si baza mai mari iar asta ingreuneaza respiratia atunci cand dormi pe spate sau cantitatea de tutun si alcool consumat.

Pozitia corpului in timpul somnului

Persoanele tind sa sforaie mai mult atunci cand dorm pe spate. Sforaitul are loc atunci cand dormi pe spate deoarece te afli intins iar caile respiratorii sunt obstructionate.

Vezi si:  Analiza Vitamina D: Importanța și Interpretarea Nivelurilor în Organism

Cum poti combate sforaitul

Primul pas in combaterea sforaitului este consultarea unui medic de specialitate ORL sau de stomatologie pentru a identifica ce cauzeaza sforaitul.  In cazul in care ai o problema precum deviatia de sept se poate recurge la un tratament medicamentos sau de ce nu chiar la o interventie chirurgicala.

In cazul in care sforaitul nu este cauzat de o problema medicala se pot adopta anumita schimbari ale stilului de viata care vor afecta si calitatea somnului. Pentru inceput poti evita consumarea alcoolului inainte de culcare sau pierderea in greutate.

Este foarte important sa ai cele mai bune conditii de somn, o saltea de calitate sau  o perna antibacteriana iti va imbunatati calitatea somnului. Daca vrei sa ai un somn linistit si fara sa ii deranjezi pe cei din jur urmeaza toate cele mentionate mai sus.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *