Etapele procesului de vospire in camp electrostatic si filtrele de vopsitorie

Etapele procesului de vospire in camp electrostaticVopsirea in camo electrostatic este una dintre cele mai noi si mai apreciate tehnici de vopsire, avantajele pe care acesta le ofera fiind mult mai numeroase. Asimo Trading va pune la dispozitie pereti aspiranti sau fronturi aspirante care contin filtre de vopsitorie asamblate intr-un sistem complet pentru o cabina de vopsit. In plus, vopseaua electrostatica are aplicabilitate intr-o gama foarte variata de domenii, de la domeniul constructiilor si cel al confectiilor metalice, pana la electrocasnice, automobile, echipamente sportive sau indtrumente muzicale.

Principala diferenta dintre vopsirea in camp electrostatic si cea conventionala consta in faptul ca vopseaua electrostatica este o pulbere care adera electrostatic la suprafata vopsita, acesta putand fi un polimer termoplastic sau termorigid. De aceea stratul de vopsea obtinut prin aceasta tehnica este mai dur si mai rezistent decat in cazul vopsirii traditionale.

Cum se realizeaza vopsirea in camp electrostatic?

Acest tip de vopsire poate fi realizat mai multe tehnici si cu ajutorul a mai multe feluri de instrumente. Una dintre cele mai utilizate metode este vopsirea cu ajutorul unor pulverizatoare. Cum vopsirea electrostatica presupune o impamantare pentru a atrage tinta, pulverizatorul are rolul de a vopsi suprafetele prin atragerea campurilor electrostatice incarcate opus.

O alta metoda presupune realizarea acestui proces intr-o cabina de vopsit. Aceasta este un spatiu special inchis, care permite controlul temperaturii si umiditatii de catre operatorul care realizeaza vopsirea. Cabina de vopsit este fomrata din pereti, ventilatoare – care au rolul de a ventila aerul si de a elimina substantele toxice din aer – tabloul electric si materiale filtrante, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea eliminarii in atmosfera a unor substante poluante.

Un astfel de material, foarte important in acest proces este filtrul de vopsitorie, care poate fi compus din 7 straturi de hartie kraft ignifuga si de un filtru in fibra de poliester sau din doua parti de carton ondulat si perforat cu un filtru de poliester. Totusi, filtrele utilizate in vopsitorie sunt de mult mai multe tipuri.

Etapele vopsirii electrostatice

  1. Pregatirea suprafetei ce urmeaza a fi vopsita

Secretul unui rezultat perfect consta intr-o pregatire temeinica a suprafetei inainte de a se aplica vopseau. Aceasta trebuie degresata si clatita pentru o aderare mai buna a vopselei si pentru o durata de viata mai mare.

Cunoscuta si sub numele de pretratare, pregatirea suprafetei pentru vopsit se poate realiza chimic, prin utilizarea fosfatilor sau cromatilor in bai de scufundare sau prin pulverizare, o alta metoda fiind reprezentata de sablarea suprafetei. In acest fel sunt inlaturate murdaria, lubrifiantii, uleiuri sau alte reziduuri de pe suprafata.

  1. Vopsirea propriu-zisa

Indiferent de metoda de realizare a vopsirii in campl electrostatic, fie ca este vorba despre un pistol/ pulverizator electrostatic, in interiorul unei cabine de vopsire sau chiar incalzirea substratului si apoi scufundarea acestuia intr-o albie aerata plina cu pulbere, rezultatul final va fi, cu siguranta, mult mai bun decat in cazul vopsirii traditionale.

  1. Racirea si intarirea vopselei

In aceasta tehnica de vopsire, stratul de pulbere – care reprezinta vopseaua – este supus unor temperaturi inalte. Prin urmare, pentru reacirea si intarirea acestuia este nevoie de o temperatura specifica pentru o durata specifica, toate aceste fiind diferite in functie de materialul si dimensiunea suprafetei vopsite.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *