Cu Ev6, Kia promite sa rezolve una din principalele probleme ale masinii electrice

Cu Ev6, Kia promite sa rezolve una din principalele probleme ale masinii electrice

Noua Kia Ev6 dispune de un sistem de incarcare ultra rapid, capabil sa seduca un numar mare de conducatori auto. Va spunem totul in cele ce urmeaza.

In timp ce numerosi sunt conducatorii auto care viseaza la o masina electrica, din ce in ce mai multi in ultima perioada, unii din ei isi amintesc de diferitele probleme inerente legate de mobilitatea electrica, incepand cu viteza de incarcare. Cu toate acestea, cu noul sau Ev6, Kia promite sa ofere o mai buna experienta de utilizare, facand din masina electrica o solutie de mobilitate perfect viabila in viata de zi cu zi.

Kia Ev6: o masina electrica cu incarcare ultra-rapida

Bineinteles, noua masina electrica oferita de Kia se bazeaza pe noua platforma internationala modulara electrica (E-GMP) rezervata masinilor electrice ale marcii. Aceasta platforma se dovedeste a fi mai avantajoasa decat o platforma prevazuta pentru un motor pe diesel spre exemplu deoarece permite optimizarea 100% a masinii in productie.

Astfel, noua Kia Ev6 inaugureaza sistemul de incarcare multiplu, la o viteza ridicata. Un sistem care se dovedeste a fi compatibil atat cu statiile de incarcare ultra rapide de 800V cat si cu statiile clasice de incarcare, de 400V, fara sa fie nevoie de un adaptor special sau de un incarcator suplimentar. Insa, o alta veste buna, este ca, atasand noua Kia Ev6 la o statie de incarcare de 800V, incarcarea de la 19 la 80% este efectuata in doar 18 minute.

Sa ne amintim ca modelul Kia Ev6 este echipat cu baterii de 77,4 kWh, ceea ce inseamna ca poate parcurge peste 500 de kilometri in ciclu mixt conform constructorului. Facand parte din consortiul Ionity, acest model de la Kia permite in egala masura detinatorilor unui model Ev6 sa aiba acces la peste 400 de statii de incarcare, repartizate in numai putin de 24 de tari europene.

Vezi si:  Inchirierea unei masini - cheia unei vacante linistite

De notat este ca si modelul ICCU permite transferarea a 3,6 kW de putere a bateriei masinii spre alti consumatori electrici. Un sistem de “incarcare inversata” asemanatoare cu cea existenta pe unele telefoane inteligente insa, care permite aici incarcarea aparatelor electrice, in interiorul masinii, dar in egala masura si la oprire, prin intermediul unei prize V2K exterioare. Evident, aceasta functie se dezactiveaza din momentul in care masina ajunge la un nivel al bateriei de minim 20%.

Ce parere ai despre noul model oferit de Kia, Ev6?

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *