Esti intr-o relatie cu un manipulator?

Esti intr-o relatie cu un manipulator?

Pentru a avea o relatie de iubire satisfacatoare trebuie sa te tii departe de persoanele instabile. Daca esti intr-o relatie cu o persoana manipulatoare, relatia ve deveni o arma cu dublu tais. Iata cateva elemente de descoperit daca este si cazul tau si cum poti rezolva acest lucru.

Daca esti intr-o relatie cu un manipulator ar trebui sa stii ca acest lucru nu este unul fara consecinte negative. Este un subiect delicat deoarece aceste persoane au tendinta sa fie extrem de periculoase pentru cei din jurul lor. Aceste persoane pot avea cacacteristicile unor sociopati sau psihopati in majoritatea din cazuri.

Cum poti sti daca te afli intr-o relatie cu un manipulator?

Partenerul tau se victimizeaza in mod constant. In timpul unei dispute cu un manipulator, chiar daca este vina sa, va sfarsi cel mai adesea prin a se considera victima. In cel mai bun caz, dupa discutii nesfarsite, va accepta ca vina este a lui si nu a ta. Cel mai probabil este ca, de cele mai multe ori, va gasi o scuza pentru acest comportament, va pune vina pe altcineva. In cazul in care nu gaseste nicio scuza se va arata plin de regrete si te va acuza pe tine de aceasta situatie, refuzand sa te ierte.

Partenerul tau se concentreaza asupra defectelor si slabiciunilor tale. Pentru a fi sigur de faptul ca vei ramane mereu cu el, acesta nu va inceta sa iti aminteasca de defectele tale, fie ca le ai, fie ca nu. Daca te afli intr-o relatie cu un manipulator, acesta va incerca sa te convinga de faptul ca este singura persoana care ar putea sa te iubeasca. Va incerca sa spuna ca nicio alta persoana nu te va iubi, nu te va dori din cauza defectelor tale, te va face sa te indoiesti de tine insuti.

Vezi si:  Ce nu trebuie sa faci dupa o cearta cu partenerul

Partenerul tau incearca sa te faca sa fii ranchiunoasa fata de persoanele din jurul tau. O modalitate infaibila pentru un manipulator de a se asigura de faptul ca vei ramane alaturi de el consta in a inventa povesti sau sa faca in asa fel incat sa te faca sa te certi cu persoanele din jur. Va incerca sa te faca sa te certi pana si cu familia ta si cu prietenii.

Partenerul tau reactioneaza violent atunci cand este contrazis. Atunci cand se simte sub presiune sociala, contrazis, un manipulator se schimba total. Va reactiona extrem de urat in cazul in care este contrazis.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *