Coronavirus si vacanta: unde putem pleca in vara aceasta?

Datorita epidemiei de coronavirus care nu pare sa se lase dusa prea devreme, vom putea calatori, insa in anumite conditii. Vom putea calatori in strainatate? In Europa? Ce structuri vor deschide si la ce date?

Calatoriile in Europa. Numerosi sunt cei care se intreaba daca vor putea calatori in conditiile actualei crize sanitare. O incertitudine cu privire la evolutia pandemiei cu coronavirus inca exista, reintoarcerea circulatiei virusului este extrem de posibila, activ sau moderat, pe termen scurt sau pe termen lung, nu exista inca nimic sigur. Autoritatile recomanda in continuare limitarea deplasarilor pe cat posibil pentru a incetini progresia epidemiei in lume.

O platforma a fost concepita de catre Comisia Europeana Re-open EU care ofera accesul la informatiile necesare pentru planificarea calatoriilor in afara tarii de origine, in Europa si in afara Europei. Poti cauta tara in care vrei sa calatoresti pe acest site si sa te informezi rapid cu privire la conditiile de calatorie.

Regatul Unit a decis ca, incepand cu data de 8 iunie sa puna in functiune o obligatie de carantinare pentru calatorii din Franta si nu numai. Se recomanda respectarea tuturor masurilor sanitare luate de catre autoritatile britanice, in special de turisti.

Spania. Incepand cu data de 24 iunie, nicio limitare la intrarea pe teritoriul spaniol, nici punerea in carantina nu este in vigoare pentru cei care aleg sa isi petreaca vacanta in Spania. Purtarea mastii este obligatorie in spatiile publice si in locurile in care se lucreaza cu publicul.

Italia si-a redeschis granitele incepand cu data de 3 iunie pentru turistii din Uniunea Europeana. Acestia din urma pot circula in mod liber, fara niciun fel de restrictii, nu mai sunt nevoiti sa stea in carantina timp de 14 zile si nu ai au nevoie de declaratii sau acte speciale pentru a calatori.

Uniunea Europeana isi redeschide portile pentru 15 tari. Valatorii provenind din 15 tari vor putea calatori in sanul Uniunii Europene incepand cu data de 1 iulie. Criteriul pentru a stabili aceasta lista a fost urmatorul – nu mai mult de 16 cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuitori in ultimele 14 zile. Aceste tari au o stuatie epidemiologica considerata sigura pentru reluarea deplasarilor : Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelanda, Rwanda, Servia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia si Uruguay.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *