Descopera Amsterdam!

Descopera Amsterdam!

Amstedsam este un oras cosmopolit. Omniprezenta canalelor si a numeroaselor sale biciclete, bogatia muzeelor sale, numeroasele sale buticuri, dar si multe alte atractii, fac din el un oras ideal pentru hoinareala, unde este foarte frumos sa traiesti si sa hoinaresti in descoperirea comorilor sale.

Panzele maestrilor. Rembrandt, Vermeer, Frans Hal si multi altii, va asteapta la Rijksmuseum, in timp ce Muzeul Van Gogh este dedicat in intregime operei minunatului artist, dar si catorva artisti contemporai cu el- Gauguin, Toulouse Lautrec, dar si Monet. Iar la Muzeul Stedelijk vei putea admira operele lui Matisse, Mondrian si Malevitch.

Privelistile sau panoramele minunate. Pentru o panorama minunata asupra canalelor, trebuie sa te urci pana in varful clopotelor Pude Kerk, Westerkerk sau Zuiderkerk. Dar poti profita de cele mai frumoase privelisti de acoperisul NeMo sau de la al saptelea etaj al bibliotecii OBA.

Farmecul discret al burgheziei. Acesta se va observa in grachttenzuizen.- casutele de pe canale. Dupa ce ai vazut expozitia de la Grachtenhuis, descopera interioarele caselor din secolele XVII si XVIII.

Parfumul gradinilor sale secrete. Atunci cand te vei plimba prin acest oras, poti intra si in curtea unui hofje du Jordaan, poti traversa Schutters – gallerij pentru a putea vedea cele mai frumoase picturi in format mare sau sa descoperi cele mai frumoade gradini exotice.

Locurile insolite. Lasa-te surprins- o biserica ascunsa intr-un pod- Museum On’s Lieve Herr op Solder, o casa patriciana dedicata gentilor- Tassen –museum Hrndrikje, o colectie de pipe de pe cinci continente, un templu chinezesc sau un cabinet cu curiozitati la Rembrandthuis.

Gaseste perla rara. Orasul Amsterdam este o adevarata Mecca pentru cei care sunt in cautare de vechituri la cel mai bun pret. Acestia pot ajunge prin Nieuwe Spiegelstraat, Waterlooplein si Antiekmarkt De Looier. Iar amatorii de carti vechi pot sa descopere galeria Oudemanhuisport.

Vezi si:  Cele mai bune destinatii pentru a petrece sarbatorile de iarna la soare

Cele mai frumoase caramizi. Cromatismul este un compus al scolii de la Amsterdam, nascuta la inceputul secolului XX. Gasim cele mai frumoase exemple la Beurs van Berlage, in cartierul De Pijp, la Burcht van Berlage si la Muzeul Het Schip.

O privire in larg. Poti trai aici trecutul maritim maiestuos si prestigios al orasului. Asta se poate intmpla la Muzeul Scheepvaart si la bordul unui vapor in larg.

Convivialitatea. Orasul este plin de locuri minunate unde te poti intalni cu localnici si sa sarbatoresti in fata unei beri sau a unei cafele. Dar si la un concert de jazz.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *