Cum sa iti exprimi durerea emotionala

Cum sa iti exprimi durerea emotionala

Exprimarea durerii emotionale nu mai este populara in ultima vreme. Chiar daca nicio fiinta umana nu scapa de durerea emotionala norma de azi este aceea de a respinge suferinta, de a ne comporta ca si cum nimic nu s-a intamplat. Bratele se deschid adesea doar pentru cei pozitivi si pentru cei care emana energie pozitiva. Ochii si urechile se formeaza pentru cei care sufera deoarece se pare ca in ultima vreme durerea emotionala a devenit o boala contagioasa.

Problema este ca, adesea, nu suntem in stare sa ne exprimam durerea emotionala. Nu dispunem de cuvinte pentru a o exprima. Adesea, cuvintele nu sunt suficiente pentru a exprima o durere emotionala. In acest articol iti vom oferi cateva sfaturi care te vor ajuta sa manifesti ceea ce simti intr-un mod mai eficient.

Exprima-te cu voce tare. Chiar daca nu pare cazul, exista o mare diferenta intre a te gandi la durere si a o exprima cu voce tare. Gandirea se afla in stransa legatura cu cuvintele. Mentinem de altfel un dialog intern constant. Un proces interesant se produce atunci cand lucrurile sunt spuse cu voce tare. Ideile trebuiesc ordonate pentru ca mesajul sa fie coerent si inteles. Exprimarea cu voce tare a sentimentelor, a durerii emotionale favorizeaza catharsisul. Nu mai este necesar sa le spunem unei alte persoane. Este de ajuns sa ni le spunem noua insine cu voce tare.

Invata sa calmezi tensiunea prin intermediul unor activitati relaxante. Suferinta genereaza si mai multa tensiune emotionala. Exista un sentiment de nemultumire si de disconfort de care este extrem de greu sa scapam. Trebuie sa scapam cumva de aceasta incarcatura emotionala negativa. Activitatea fizica spre exemplu ne schimba centrul de atentie. Activeaza, in egala masura, procesul neuronal care induce o senzatie de bunastare.

Vezi si:  Eu nu pot sa fac asta... dar ala cum poate, fara o mana sau fara un picior?

Evita conflictele. Suferinta ne dertermina cel mai adesea sa fim mai irascibili si uneori intoleranti. Avem de cele mai multe ori tendinta sa ne canalizam frustrarile si nemultumirile intrand in conflict cu ceilalti. Este important sa evitam ca acest lucru sa se intample. O astfel de atitudine nu face decat sa inrautateasca starea in care ne aflam. Cel mai bine este sa nu ne angajam in discutii contradictorii, sa nu intram in conflicte. Altfel am putea sa traim ceva deloc benefic. Cel mai bine este sa evitam orice tip de confruntare.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *