Decoratiuni interioare- trucuri pentru a mari spatiul

Atunci cand simti nevoia de mai mult spatiu, in mod evident, este imposibil sa impingi peretii casei tale. Dar exista cateva trucuri si sfaturi, secrete ale profesionistilor, care te vor ajuta sa maresti spatiul din punct de vedere vizual.

Pentru a castiga in volum- atrage atentia asupra unuii obiect de decor. Un singur perete colorat, obiecte de decor suspendate, un sticker gigantic… in acest fel, privirea nu se va mai focaliza asupra lipsei de volum a incaperii.

Tapetul pentru un plus de profunzime adusa unei incaperi. Intr-o incapere dreptughiulara si ingusta, poti veni cu impresia de profunzime si de latime, aplicand pe pereti un tapet cu motive florale XXL. Sau poti lasa peretii albi si sa alegi sa aplici o culaore puternica doar pe o parte a acestora.

Pardoseala in nuante deschise, o solutie potrivita pentru a mari incaperea. Nu neglija pardoseala deoarece si aceasta contribuie la perceptia pe care o avem cu privire la spatiu. Cel mai bine ar fi sa alegi o pardoseala in nuante de alb pe care sa pui daca vrei, covoare tot in nuante deschise. Au avantajul de a reflecta lumina si de a distrage atentia asupra unui punct precis.

Mizeaza pe un mobilier care are vitrine. Dar nu alege un mobilier care sa aiba vitrine pe un perete intreg. Va reflecta dezordinea si o va multiplica.

Privilegiaza un mobilier mai jos. Prefera deci un mobilier mai jos, fie ele canapele, biblioteci sau etajere. In acest fel vei reusi sa nu blochezi privirea. Vei instala o impresie de lejeritate si de fluiditate.

Ramele puse pe un perete vor mari spatiul. Decat sa rasfiri peste tot tablourile, cel mai bine ar fi sa le concentrezi pe un singur perete din incapere. Ideea? De a evita senzatia de ingramadeala si de a lasa privirea sa circule.

Mizeaza pe alb pentru a mari spatiul. Poti incerca sa folosesti albul de sus pana jos. Delimitarile vor disparea astfel. Tavanul si parchetul se vor amorniza perfect.

Luminozitatea, indispensabila atunci cand vrei sa maresti spatiul. Chiar daca ai peretii in tonalitati vesele si deschise, de galben, de exemplu, nu vei reusi sa atragi destula lumina. Albul este deci cea mai buna alegere. Nuantele foarte deschise vor crea impresia de un spatiu foarte larg. Mobilierul in nuante deschise este si el cea mai buna alegere.

Usile culisante- un alt atu pentru a castiga spatiu. Privilegiaza usile culisante pentru a castiga mai mult spatiu fara constrangeri.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *