Schimba-ti obiceiurile- cateva rezolutii verzi pe care sa le adopti de pe acum

Schimba-ti obiceiurile- cateva rezolutii verzi pe care sa le adopti de pe acum

Pentru ca peste tot auzim ca trebuie sa devenim din ce in ce mai eco-responsabili, iti propunem in acest articol cateva rezolutii verzi de care sa tii cont, chiar daca nu este inca inceput de an. Pentru ca acest an, dar si noul an ce va veni trebuie sa fie cel mai sanatos si mai etic pentru intreaga familie.

Consuma mai putin carne. Reducerea consumului de carne este un lucru extrem de benefic atat pentru sanatate, cat si pentru mediu. Si chiar daca carnea rosie este cea care ne aduce aminoacizii esentiali pentru organism, nu trebuie sa uitam faptul ca aceasta are o actiune pro-inflamatorie. Consuma carne maxim de trei ori pe saptamana si alege una de preferinta cu eticheta bio.

Incepe sa renunti incet-incet la plastic. Sa adopti o atitudine responsabila inseamna sa spui Nu supra consumului si fii mai constient atunci cand faci cumparaturile. Spune deci Nu paielor din baruri si restaurante, renunta la sacosele de plastic din magazine si renunta la produsele de unica folosinta din plastic.

Modifica felul in care te deplasezi. Nu are rost sa stai cateva ore blocat in trafic, cand poti foarte usor evita asta apeland la bicicleta. Lasa-ti cateva zile pe saptamana masina in garaj si alege mijloacele de transport in comun care nu emit gaze cu efect de sera. Pe langa faptul ca vei ajuta planeta, te vei aerisi, te vei oxigena si te vei mentine in forma.

Respecta apa. Avem tedinta sa risipim apa si uitam totusi ca este o resursa vitala nelimitata. Trebuie deci sa ii invatam pe copii sa inchida robinetul atunci cand se spala pe dinti, sa nu consume atata apa la dus sau la baie, sa recoltam apa de ploaie pentru plante…

Vezi si:  Sprijinire Excavatie: Metode Eficiente Pentru Stabilitatea Lucrarilor

Investeste in plante. Plantele vin cu o multime de beneficii minunate. Pe langa aspectul ludic in randul copiilor, care adora sa le ingrijeasca, acestea sunt foarte decorative si vin cu un plus de verde in interiorul caselor noastre. Ne ajuta sa fim mai calmi si mai senini, pe langa fabuloasa lor calitate de a putea depolua aerul.

Cel mai important- triaza, adica deseurile de la legume sau fructe intr-o parte si plasticul in alta parte. Nu este foarte complicat si este un gest foarte bun pentru planeta. Recicland cartonul vom putea evita taierea unor mii si mii de copaci. Si reciclarea plasticului ajuta la redcerea folosirii de petrol.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *