In vizita la Sibiu

In vizita la Sibiu

transfer-aeroport-sibiuClasat pe locul 8 de Forbes ca fiind orasul ideal pentru locuit, Sibiul este situat in inima Romaniei si a Transilvaniei de Sud. Orasul vibreaza cu oameni calzi, piete frumoase (cele doua principale, numite Piata Mare si Piata Mica), case de peste 100 de ani pe strazi pietruite si inguste si o bucatarie gustoasa cu branza veche, fructe proaspete si mancaruri multiculturale. Intregul oras este o atractie si o evadare favorita de weekend chiar si pentru romani.

Sibiu este oras medieval transilvanean de pe raul Cibin, este centrul vietii culturale romanesti si a fost asa de secole. Acesta a fost cel mai bogat si cel mai mare dintre cele sapte orase construite in secolul al XII-lea, de locuitorii germani. Companiile puternice de comert care au condus orasul si-au asigurat protectia lor prin construirea fortificatiilor masive, precum si a marilor cladiri care astazi uimesc vizitatorii orasului vechi din Sibiu. Pentru a vizita Sibiul, puteti inchiria o masina de transfer pentru a ajunge rapid la locatia dorita, de la https://www.city-transfer.ro/transfer-aeroport-sibiu. Astfel, daca aveti prea putin timp la dispozitie, va puteti asigura ca vedeti cat mai multe atractii turistice.

Parti ale zidului oraselului medieval pastreaza acum zona istorica fermecatoare, cu strazi inguste si cladiri ornamentate din secolul al XVII-lea, care se deschid spre piete mari, ordonate, dominate de fatadele decorate ale bisericilor vechi. In secolul al XIX-lea, Sibiul a fost unul dintre centrele culturii europene, unde au venit sa interpreteze nume mari precum Brahms, Strauss si Liszt. Piata Mare este dominata de biserica romano-catolica impunatoare si de Palatul Brukenthal, care gazduieste una dintre cele mai bune colectii de arta din Romania. Turnul Sfatului, care are un pasaj de trecere intre Piata Mare si Piata Mica, ofera vederi minunate ale orasului.

Vezi si:  Orsova si Cazanele Dunarii

Vizitati unul dintre cele trei repere religioase ale orasului Sibiu

Bazilica Catolica, situata in Piata Mare, este inselatoare din cauza aspectului sau exterior atat de simplu. Trebuie sa va faceti timp sa va uitati la minunatul interior al acestui reper istoric. Veti aprecia contextul istoric al diferitelor grupuri de oameni care s-au stabilit in Sibiu, sasii, maghiarii si romanii si locurile lor de cult, toate la o distanta mica de mers pe jos.

Opriti-va sa admirati arta din Catedrala Ortodoxa

Catedrala Ortodoxa nu poate fi ratata daca vizitati Sibiul. Daca ati vizitat Manastirea Ortodoxa mai mica din Sinaia, veti recunoaste picturile si frescele caracteristice care acopera zidurile, dar pe o scara mult mai mare.

Faceti o scurta vizita la Muzeul de Farmacie

Muzeul de Istorie a Farmaciei din Sibiu, situat in Piata Mica, are 2 camere cu artefacte farmaceutice. Daca va place sa vizitati obiective turistice ciudate in timpul calatoriilor dvs., acesta este locul. Vizita dvs. la acest muzeu va va face sa fiti recunoscatori ca ati scapat de instrumentele si procedurile farmaceutice medievale.

Traversati Podul Minciunilor

Legenda spune ca Podul Minciunilor are urechi si stie cand cineva care se afla pe el este mincinos. Povestirile cu privire la scartait si zgomote atunci cand cineva minte, au supravietuit secolelor de istorie. Astazi, este locul perfect pentru o fotografie si 100% onestitate!

Plimbati-va pe Strada Nicolae Balcescu

Drumul principal pietonal care duce spre Piata Mare este Strada Nicolae Balcescu. Este plina de cladiri pastelate ornamentate care va vor atrage atentia. Ferestrele si balcoanele caselor sunt impodobite cu flori.

Vezi si:  Cele mai frumoase orase din Romania

In cazul in care vizitati pe timpul iernii, trebuie sa stiti ca Sibiul se transforma intr-un oras magic: decoratiuni frumoase aprind orasul iar cea mai frumoasa si traditionala piata romaneasca de Craciun are loc in fiecare an in Piata Mare, cu vin fiert, multa mancare si produse locale, concerte si oameni plini de bucurie!

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *