De cat timp avem nevoie pentru a uita de fostul iubit?

De cat timp avem nevoie pentru a uita de fostul iubit?

Cine nu a avut parte macar o data in viata de o despartire? Parca nu mai ai putere sa te ridici din pat, plangi toata ziua, suferi… dupa o despartire, ai impresia ca lumea s-a terminat, ca nimic nu mai are rost. Concret, de cat timp avem nevoie pentru a uita de fostul iubit? Iti spunem noi chiar acum.

Studiile arata ca, atunci cand o despartire a fost dureroasa, avem nevoie de numai putin de 11 saptamani pentru ca gandurile noastre sa nu mai fie acaparate de fostul iubit. Dupa 3 luni putem spune ca ne simtim mult mai bine. Acest interval de timp este necesar atat pentru persona care a parasit cat si pentru cea care a fost parasita.

Cuplurile casatorite au nevoie de un an si jumatate pentru a uita

In cazul unei relatii mai lungi, in cazul cuplurilor casatorite, este nevoie de o perioada mai lunga de timp pentru a intoarce pagina definitiv. Sa iti revii dupa un divort dureros nu este un lucru usor, este nevoie de aproximativ 18 luni, adica un an si jumatate. Insa, timpul necesar depinde in egala masura si de factori anexi precum emotivitatea unei persoane, sinceritatea sentimentelor sau starea relatiei inainte ca aceasta din urma sa se termine. Unele persoane au o capacitate imensa de revenire in timp ce altele au tendinta sa stea sa planga o perioada mai lunga de timp. Timpul le rezolva pe toate.

Cum il uiti drept urmare? Traindu-ti durerea, acceptand-o si apoi doar traind. Gaseste activitati care sa iti tina mintea ocupata, cauta sa te simti cat mai bine cu putinta si incearca sa nu iti pierzi increderea. La urma urmei, fiecare isi va gasi partenerul potrivit, acel partener care sa o merite, fara indoiala.

Vezi si:  Ce nu trebuie sa faci dupa o cearta cu partenerul

Sursa: https://www.journaldesfemmes.fr/couple/vie-a-deux/2617055-oublier-son-ex-combien-de-temps-couple/

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *