Criterii pentru alegerea contabilului potrivit pentru afacerea ta

Criterii pentru alegerea contabilului potrivit pentru afacerea ta

firma-de-contabilitateMulti il considera un subiect destul de sensibil, in conditiile in care contabilul devine totodata si prieten – sau cel putin asa ar trebui sa fie. Iata deci ca la intrebarea „Cum iti alegi contabilul?” raspunsul nu este unul general valabil, dupa cum unii tind sa creada. Sunt o gramada de aspecte care dicteaza o alegere potrivita, iar tu trebuie sa te informezi in privinta tuturora daca iti doresti sa beneficiezi de servicii corespunzatoare.

Ai putea compara cautarea contabilului cu o loterie. Astfel, e bine sa fii atent la cateva detalii. Gasesti in randurile de mai jos mentionate o serie de criterii in acest sens.

  • Este contabilul/firma contabila membra CECCAR activ?

Poti afla asta destul de simplu, prin verificarea numelui respectiv pe site-ul CECCAR. Ca sa te asiguri ca totul decurge cum trebuie in ceea ce priveste colaborarea, e de preferat sa soliciti mentionarea faptului ca serviciile sunt prestate de personal autorizat, care actioneaza conform legii.

Probabil deja stii ca este necesar ca la finalul fiecarui an sa ai bilantul specific vizat de un membru CECCAR. De preferat este sa respecti aceasta obligativitate ca sa nu suporti consecintele. Asigura-te deci ca cel cu care colaborezi detine acest titlu. De altfel, pregatirea profesionala a persoanei in cauza iti va fi de folos pentru ca va fi capabila sa mentina lucrurile organizate si ordonate. Nu omite acest aspect atunci cand cauti o firma pentru servicii contabilitate Bucuresti.

Nu uita sa verifici contractul. Este necesar ca acesta sa specifice in detaliu serviciile de care vei beneficia.

  • Este totul in regula cu fisa de platitor?
Vezi si:  Alegerea articolelor de incaltaminte

Macar o data la trei luni de zile, este bine ca firma de contabilitate angajata sa verifice fisa de platitor de la ANAF. Este necesar sa stii daca exista vreo greseala sau daca nu a fost completata corespunzator pentru ca altfel ai de platit penalitati usturatoare. Este o problema de actualitate cu care atat de multi se confrunta.

  • Are contabilul capacitatea de a lua decizii sub presiune?

Doua calitati pe care trebuie neaparat sa le aiba cel cu care decizi sa colaborezi sunt capacitatea de sinteza si cea de a reactiona cu profesionalism in conditii de presiune.

Te intereseaza sa lucrezi cu cineva care are in spate suficienta experienta incat sa ia o decizie potrivita atunci cand este cazul, respectiv sa iti ofere consiliere profesionala. Atunci cand te confrunti cu o problema, acesta trebuie sa fie suficient de bun in ceea ce face incat sa te ajute sa iesi cu bine din aceasta.

  • Iti ofera firma de contabilitate integritate?

Cred ca este bine sa ai in vedere si aceasta calitate. Ce inseamna integritate? Stii ca ai ales o colaborare de incredere, ca persoana respectiva nu are nici un fel de intentie ascunsa. Aceasta trebuie sa iti castige asadar increderea.

Pentru a merge pana la capat inspre bine, nu uita nici de pasiunea pe care trebuie sa o aiba specialistul fata de acest domeniu. Nu e deloc greu sa iti dai seama daca este motivat sau mai mult plictisit de aceasta meserie.

Daca te intereseaza sa beneficiezi de servicii de contabilitate in Bucuresti intra pe simconta.ro.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *